DIY trouwdag ideeën

01 maart 2021
DIY trouwdag ideeën

Bijna niets zo leuk als op je eigen trouwdag trots zijn op je eigen creaties die het voor jullie en jullie gasten nog gezelliger/handiger/relaxter maken. Niet zo creatief? Stuur dit blog door naar jullie beste vrienden/getuigen/bruidsmeisjes met een vette knipoog. Geef het wat tijd, heb vertrouwen en hoop op het beste ;)

Comfort Station

Ook wel Survival Canteen genoemd. Het is eigenlijk niet veel meer dan een plek waar jullie gasten handige items kunnen pakken. Denk bijvoorbeeld aan een dekentje, teenslippers, paraplu, zonnebrandcrème, anti muggenspray en tissues. Geef het geheel nog iets meer sjwung door het leuk uit te stallen: in een aantal (gekleurde) manden of een vintage kast.

Kleurrijke kinderen

Simpel, doch doeltreffend: een kleurplaat pakketje voor de kleinste gasten. Reserveer een grote tafel voor de kinderen en leg deze vol met kleurplaten, wasco’s, potloden en eventueel andere knutselspullen. Zorg voor een grote wand waar de kunstwerken opgehangen kunnen worden: gratis decoratie in the pocket! ;) Misschien nog wel leuker: een grote wand waar rechtstreeks op mag worden getekend. Kids happy = ouders happy!

Shake it like..

Benodigdheden: 1 of 2 houten pallets, lichtsnoer, kleine wasknijpers, Polaroid camera, verf, kwast. Schilder een toffe tekst (zoals bijvoorbeeld op de foto’s) op de bovenste plank, wikkel het lichtsnoer stevig om het hout en hang de wasknijpertjes eraan. Zet het geheel bij de entree van jullie trouwlocatie en leg de Polaroid camera erbij. Wanneer gasten binnenkomen maken ze een wedfie (is dat al een ding?) en hangen ze hun foto op. Aan het einde van jullie dag hebben jullie een mooie verzameling foto’s van jullie lievelingspersonen.

Laat maar hangen

Verzamel in de maanden voor jullie trouwdag glazen potjes. Laat iedereen om je heen dit ook doen, dan gaat het sneller. Koop touw dat je leuk vindt, maar vooral ook stevig is. Draai een stuk touw strak om een van de potjes. Je kunt er ook voor kiezen het touw vast te lijmen aan het potje. Zorg ervoor dat er een lus aan de overkant overblijft. Doe water in het potje en zet er bloemetjes in. Hang de potjes op aan een visdraadje aan het plafond of een balk. Op deze manier kun je ook een buitenfeest sfeervol verlichten door de bloemetjes te vervangen door lampjes. Glazen potjes kunnen natuurlijk ook vervangen worden door glazen (wijn)flessen.

Creatief met hoepel

Met hoepels kun je meer doen dan je denkt, als je daar überhaupt ooit al eens over hebt nagedacht. Je kunt de hoepel decoreren met bloemen, linten, lichtslingers, papieren bollen of gewoon alles tegelijk. Hang de hoepel aan 4 draden en bevestig deze aan het plafond. Ook leuk: glow in the dark banen van crepe papier aan je hoepel(s) hangen voor boven de dansvloer. Blacklight erop en gaan!


Rock on!

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.