Wat kost een weddingplanner?

Ja, dat is leuk allemaal! Maar wat kost dat dan? Wat kost een weddingplanner? We proberen onze diensten zoveel mogelijk aan te passen aan jullie wensen. 

Basispakket

Op weg helpen

Koffie en kennismaking.
Jullie wensen in kaart gebracht.
Welke opties zien wij?
Uitwerking dagprogramma
Ceremoniemeester







749

Volledig verzorgd

Full Monty

Koffie en kennismaking.
Jullie wensen in kaart gebracht.
Welke opties zien wij?
Uitwerking dagprogramma.
Ceremoniemeester.
Moodboard.
Draaiboek.
Voorbereiding van jullie dag.




1249

Zelf kiezen

De Bom!

Koffie en kennismaking.
Jullie wensen in kaart gebracht.
Welke opties zien wij?
Uitwerking dagprogramma.
Ceremoniemeester.
Moodboard.
Draaiboek.
Voorbereiding van jullie dag.
Beheer & ontwerp uitnodigingen.
Realisatie moodboard.
Fotograaf (basispakket).

2449

Veelgestelde vragen

Wat kost een bruiloft?

Of beter gezegd: wat mag jullie bruiloft kosten? Als je een budget hebt bepaald dan kun je een begroting maken. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar probeer in ieder geval met elkaar in gesprek te blijven over jullie individuele wensen. Houd er rekening mee dat bij een 'standaard' bruiloft de grootste kostenposten: locatie, receptie, diner & het feest zijn (bij elkaar goed voor ongeveer 40% van je budget). Online zijn er tal van tools te vinden waarmee je makkelijk een mooi overzicht kunt maken van je kosten en uitgaven. 
De totale kosten voor een 'standaard' bruiloft liggen gemiddeld tussen de 10 en de 15.000 euro. Onder standaard verstaan we hier: 100 gasten met ceremonie, kleine receptie en een feest. 

Foto's en socials: wat te doen?

Een dag als deze bestaat natuurlijk uit een aaneenschakeling van mooie, emotionele momenten. Deze momenten delen jullie met de aanwezigen: familie en vrienden. Maar wat te doen met je digitale vriendengroep? Kies je ervoor om je gehele dag als een soort vlog/blog te delen op jullie socials of wil je juist dat er niks online komt? Wat jullie ook beslissen: maak in ieder geval aan je gasten duidelijk wat je van hen verwacht. Je jurk op Facebook nog voordat je avondgasten deze hebben gezien of een dierbaar familielid dronken in een filmpje op Instagram: niet het allerbeste idee. Veel stellen kiezen er tegenwoordig voor om door middel van teksten op borden bij de ingang aan hun gasten duidelijk te maken of foto's maken en/of op socials posten wel of niet gewenst is. Vraag je trouwambtenaar hier ook een vermelding van te maken.

De bruiloft verzekeren: ja of nee?

In Nederland verzekeren we een boel! Waarom dan ook niet je bruiloft, zou je zeggen? In deze onzekere tijd waarschijnlijk geen overbodige luxe. De eerste vraag die je moet stellen is hoeveel geld je kwijt bent wanneer de bruiloft moet worden verzet of, erger, afgezegd. En op welke termijn kun je leveranciers kosteloos afzeggen? Bij het verzetten naar een andere datum blijven de meeste gemaakte kosten gewoon bruikbaar op de nieuwe datum. Denk aan de jurk en de ringen. Bij een volledige afzegging ligt dit natuurlijk anders. Check bij het afsluiten van een verzekering altijd goed de dekking. Verzekeraars die gespecialiseerd zijn in bruiloften zijn o.a. AON, Ditzo en De Goudse. Een verzekering voor je bruiloft heb je al vanaf 150 euro. Uiteraard verschilt het premiebedrag per pakket. 
Huwelijksreis gepland? Sluit hier altijd een aparte reisverzekering voor af. 

Trouwen voor de kerk, hoe zit het precies?

Sinds de kerk en staat in Nederland van elkaar gescheiden zijn, zijn het kerkelijk huwelijk en het wettelijk huwelijk niet meer met elkaar verbonden. Dit betekent dat beide onderdelen los van elkaar kunnen worden georganiseerd. Maar het betekent ook dat een huwelijk in dit land alleen geldig is wanneer deze voor de wet is voltrokken. Eerst trouw je voor de wet alvorens je je huwelijk laat inzegenen in een kerk.
Als je voor de kerk wilt trouwen dien je rekening te houden met een aantal zaken:

  • Controleer of de kerk in kwestie jullie wilt trouwen wanneer jullie gelovige achtergrond verschilt van elkaar. Tegenwoordig wordt hier niet meer zo moeilijk over gedaan, maar je hoeft het maar zeker te weten. 
  • Niet iedere kerk staat open voor een huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht. 
  • Het katholieke geloof is van oudsher geen fan van scheiden. Trouwen in een katholieke kerk kan dus een uitdaging zijn wanneer (een van) jullie al eens eerder is getrouwd voor de katholieke kerk. Is dit wel het geval? Dan wordt er doorgaans een  procedure gestart om te kijken of er geldige redenen waren dat het huwelijk is beëindigd. Binnen het protestantse geloof verschillen de meningen over dit onderwerp. Bij je kerk checken is natuurlijk altijd het beste. 

Als je trouwt in een kerk in jullie eigen woonplaats dan worden er vaak geen kosten berekend. Wel is het netjes een kleine bijdrage te doen als bedankje. Ook kan er er tijdens de dienst een collecte worden gedaan. Het is verstandig je gasten dit van tevoren te laten weten. 

Trouwambtenaar: hoe zit het precies?

Met de persoon die jullie trouwt moet er een klik zijn. Hij/zij zorgt er immers voor dat jullie de meest speciale afspraak van jullie leven aangaan. Een trouwambtenaar (Buitengewoon Ambtenaar vd Burgerlijke Stand, BABS) wordt door de gemeente aangesteld met als taak o.a. het voltrekken van huwelijken. Jullie kunnen in principe kiezen uit 3 opties:
1) Trouwambtenaar via de gemeente.
2) Zelfstandig trouwambtenaar. Ook bekende Nederlanders zijn een optie. Denk aan Paul de Leeuw, Angela Groothuizen en Xander de Buisonjé.
3) Een bekende van jullie zelf.

Bij opties 2 en 3 betalen jullie altijd kosten voor de benoeming van jouw BABS voor 1 dag bij de desbetreffende gemeente. Dit is per gemeente verschillend, maar deze kosten liggen tussen de 200 en 400 euro. Overigens zal er bij deze 2 opties altijd een ambtenaar van de gemeente aanwezig zijn om te controleren of de ceremonie juist wordt uitgevoerd en dus rechtsgeldig is. 
In alle gevallen betaal je altijd nog kosten (leges) aan de gemeente om jullie huwelijk te registreren en voor de daarbij behorende documenten. Tenzij je op een 'gratis' ochtend op het gemeentehuis trouwt. Deze laatste optie is een mooie besparing op je begroting, maar heeft een aantal nadelen. Zo mag je niet zelf je trouwambtenaar kiezen, zie je hem/haar pas op het moment zelf, mogen er slechts een beperkt aantal gasten aanwezig zijn en duurt de ceremonie meestal niet langer dan 15 minuten. 

Hoe vinden we een geschikte locatie?

De locatie waar jullie trouwen bepaalt een groot deel van de sfeer. Misschien hebben jullie al een volledig plaatje in gedachten van een locatie, maar hebben jullie geen idee waar deze locatie te vinden is. Online kunnen jullie natuurlijk al een hoop vinden via de diverse websites, maar wij helpen ook graag in het vinden van jullie perfecte locatie. Ook bij het creëren van de perfecte locatie in, bijvoorbeeld, een tuin of weiland denken we graag mee. Houd er rekening mee dat de locatie doorgaans de grootste kostenpost is van de hele bruiloft. Door bijvoorbeeld deals te sluiten m.b.t. het afnemen van de gehele catering of door zowel de ceremonie en receptie als het feest op dezelfde locatie te organiseren kunnen de kosten al aardig omlaag worden gebracht. Uiteraard nemen wij deze onderhandeling graag van jullie over.

Kinderen op de bruiloft?

De kinderen van je beste vriendin of die van je broer: uitnodigen is vaak gewenst. Menig bruidspaar heeft ook het liefst zoveel mogelijk naasten om zich heen tijdens dé dag. Toch wordt de vraag of daar wel of geen kinderen bij horen steeds vaker gesteld, want hoe ga je verveling tegen bij de kleintjes en hoe voorkom je dat hun ouders minder kunnen genieten van het moment? Wij werken met gespecialiseerde bedrijven die hiervoor kunnen zorgen. De mogelijkheden zijn eindeloos maar voor een gemiddelde bruiloft die een halve dag duurt moet je rekening houden met 250 euro gemiddeld. 


contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.