Eerste Hulp Bij Bruidsmeisje Zijn 

04 maart 2021
Eerste Hulp Bij Bruidsmeisje Zijn 

De meest hilarische ‘wil-je-mijn-bruidsmeisje*-zijn’ uitnodigingen vliegen ons om de oren bij Wed & Wild. We liepen ertegenaan tijdens een andere missie en konden niet meer stoppen met zoeken. Toen bedachten we dat het wel eens langzaam tijd werd voor een ‘Eerste Hulp Bij Bruidsmeisje Zijn’. Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je ‘ja’ zegt tegen de toekomstige bruid?

Betrek iedereen

De voorbereiding van een trouwdag kan voelen als een groot chaotisch geheel. Iedereen wil helpen, maar niemand weet altijd even goed wat zijn/haar taak is. Werkt het bruidspaar met een weddingplanner? Laat het organiseren dan vooral aan haar/hem over, maar bespreek wel welke taken er eventueel kunnen worden overgenomen. Zijn er meerdere bruidsmeisjes betrokken? Zorg dan dat vanaf dag 1 iedereen bij de voorbereidingen betrokken is. Geen weddingplanner? Bespreek dan met de bruid wat er van jullie verwacht wordt. Bepaal wie van jullie het aanspreekpunt is, want ieder team heeft een leider nodig. 

Vrijgezellenfeest

De bruid heeft jou/jullie niet voor niks gevraagd: jullie kennen haar door en door en weten vooral wat ze niet wil. Probeer dus voor de komende periode je eigen wensen en behoeften aan de kant te schuiven en je volledig te verplaatsen in haar. Misschien wel het belangrijkste voorbeeld: het vrijgezellenfeest. Sommige bruiden zweren erbij, anderen rillen alleen al bij de gedachte. Wat wil ‘jullie’ bruid? En hoe wil ze het vooral? Niet iedereen loopt graag in een konijnenpak door de stad. In dat geval is een meer bescheiden dag wellicht een beter idee. En stel de-bruid-die-niet-van-verrassingen-houdt vooral van tevoren op de hoogte van de plannen in plaats van haar om 6 uur ‘s morgens uit haar bed te trekken en geblinddoekt in een auto te proppen. 

Klankbord

Stel jezelf beschikbaar voor de bruid wanneer je maar kunt en luister goed naar wat ze zegt. Misschien filter je er een simpele doch doeltreffende taak uit en kun je haar daarmee ontlasten. Als er gasten zijn die haar gek maken tijdens de trouwdag, dan is het aan jou deze gasten van haar weg te houden. Is ze gestresst over de cateraar, dan is het aan jou te dubbelchecken of al het eten er op tijd is. Ladder in haar panty? Jij hebt een reserve in je tas. Maar wat je ook doet: zorg ervoor dat er altijd afstemming plaatsvindt met de eventuele weddingplanner. 

Kosten

Het komt wel eens voor dat bruidsmeisjes de kosten op zich nemen voor hun jurk, accessoires, schoenen, haar, make-up en soms zelfs overnachtingen. Dit is vooral een uit traditie geboren afspraak. Je weet natuurlijk niet hoe traditioneel jouw bruid is, dus een gesprek hierover voordat het hele circus begint lijkt ons een verstandige keuze. Better safe than sorry.. en blut. 

Kortom

Jullie waren al vriendinnen. Basically is het enige dat je hoeft te doen is je te gedragen als de beste versie van jezelf-als-vriendin tijdens de voorbereiding en de dag zelf. Zorg ervoor dat de bruid zich comfortabel voelt, optimaal geniet en de beste dag van haar leven beleeft. Zet je eigen zorgen aan de kant en ben er 100% voor haar.

Uitnodigingen

Nog even terug naar die uitnodigingen waar we het in de intro over hadden. Wil je iemand vragen als bruidsmeisje? Dan zijn deze leuk! Wij vinden de kaarten van Finch & Hare echt hilarisch. Helaas is de vouwkaart die je hieronder bij de foto’s ziet staan niet leverbaar op het moment (even in de gaten blijven houden). DEZE van Zazzle is een prima alternatief. Of al DEZE kaarten van CheekyZebra. 

*natuurlijk kan dit ieder ander geslacht zijn :)


Rock on!

Marike & Rob

foto's:

bespoke-bride.com
elegantweddinginvites.com
fabmood.com
greenweddingshoes.com
wattpad.com
whimsicalwonderlandweddings.com

 

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.