Gastblog ♥︎ Las Vegas & Oh l'amour

26 januari 2021
Gastblog ♥︎ Las Vegas & Oh l'amour

Hoe houd je de romantiek in leven in tijden als deze? Mijn naam is Chrissy en ik ben een hopeloze romanticus. Het gedeelde Instagram account van mijn partner en mij heet zelfs The Last Romantics. De woorden liegen er niet om. In juli 2019 hebben wij ons verloofd. Mijn partner Norris liet een ring maken bij een bijzondere edelsmid in mijn lievelingsstad Melbourne, Australia en hij vroeg me ten huwelijk bij zonsondergang op het strand in Palm Cove.

Dit moment was echt de grootste high van mijn leven. Ik heb nooit van mijn eigen bruiloft durven dromen. Ik was geen klein meisje dat een kussensloop over haar hoofd trok en in haar moeders hakken door de slaapkamer danste. Als mijn tijd komt, dan zal ik precies weten hoe ik de bruiloft vorm wil geven. Dat is altijd mijn gedachte geweest.

'Ik was geen klein meisje dat een kussensloop over haar hoofd trok
en in haar moeders hakken door de slaapkamer danste.'

Tijd

Het centrale woord in deze gastblog. De bruiloft werd gepland voor 2 mei 2020. De uitnodigingen ontwierp ik zelf en koos voor zwart papier met goudfoliedruk. De ceremonie zou plaatsvinden in het Koningskerkje in Beek. Buiten dat Beek onze woonplaats is, voelde deze locatie gewoon ook als ‘ons’. Het is een voormalig Protestants kapelletje dat nu dienst doet als evenementenlocatie en officiële trouwlocatie. De inrichting is clean en minimalistisch. Met grote witte ramen en een akoestisch wit doek gedrapeerd in het dak van de kapel. De perfecte ‘Little White Chapel’ zoals je deze ook in Las Vegas zou vinden. Zonder religieuze poespas en mét een groot bord in de voortuin.

Las Vegas

Ik ben gek op Las Vegas en heb geweldige herinneringen aan de keren dat ik er geweest ben. Onze huwelijksreis zou dan ook naar Las Vegas zijn gegaan. De muziek van Elvis speelde een grote rol in mijn jeugd en Norris en ik zijn beiden Oldtimer rijders. Ik een witte Mercedes, hij een zilveren Ford. We houden wel een beetje van ‘over the top’, we zijn wel extravagante types. Dus hebben we een Elvis kostuum voor de trouwambtenaar laten maken en een witte Cadillac convertible als trouwauto gekozen.

Muziek, locatie & eten

De muziek tijdens de ceremonie zou een pianobegeleiding worden van een dierbare vriendin uit Schotland. Muziek is voor ons heel persoonlijk en op deze manier zou het extra bijzonder zijn. Ook het ontwerp van de bruidstaart bleef in de familie. Een zwarte taart van maar liefst 5 etages, afgewerkt met bladgoud en ‘moody’ bloemen.
Het diner – ontworpen door mijn eigen Chef Norris – en de receptie met een Jazz trio zouden plaatsvinden in een prachtige zaal in Maastricht, zoals je deze verder alleen in Parijs zou tegenkomen. De favoriete stad van Norris. Oh, l’Amour. Het feest zou starten met een Sixties coverband en eindigen met vinyl plaatjes van onze favoriete Dj’s – persoonlijke vrienden.

Dit kon óns toch niet gebeuren? Het koppel dat elkaar nog steeds liefdesbrieven
schrijft, dat elkaar verrast met rozen en kaarslicht, dat elkaar poëzie voorleest.'

Corona

Ja, ik had mijn droombruiloft binnen een maand tijd helemaal geregeld. Mijn voorspelling dat alles op zijn plaats zou vallen als mijn moment er zou komen, bleek waar. Alles ging vanzelf.
Toen brak er een nieuwe tijd aan. Corona nam onze bruiloft over. Dit kon óns toch niet gebeuren? Het koppel dat elkaar nog steeds liefdesbrieven schrijft, dat elkaar verrast met rozen en kaarslicht, dat elkaar poëzie voorleest. Het koppel dat altijd aan elkaar wilt bewijzen – Romance is not dead. Toch moesten we de harde realiteit onder ogen komen.
Ik ben nogal een regelrat en dingen moeten gaan zoals ik dat wil. Ik streef naar perfectie, in alles wat ik doe. Maar ik geloof er ook in dat mensen die flexibel zijn het beste overleven in iedere situatie, dus we verplaatsten de bruiloft naar een jaar later. Naar 1 mei 2021. De trouwdag van Elvis. Perfect.

2021

Onze bruiloft staat alweer voor de deur. En alweer weten we niet waar we aan toe zijn met de Corona-maatregelen. Hoe houd je nu de romantiek erin als je je hart niet kunt volgen?
Misschien luisteren we juist niet genoeg naar ons hart. Misschien laten we ons leiden door ons hoofd. Door onze 1001 wensen. Door onze eigen kritische kijk op de bruiloft.
Liefde. Dat is waar een bruiloft om draait. Corona heeft ons gedwongen om anders naar onze bruiloft te kijken. Om te kiezen voor een intieme bruiloft. Onze bruiloft wordt geen ‘extravaganza’. Het wordt een kleine ceremonie. Rauw, persoonlijk, liefdevol. Met alleen de mensen die het aller dichtst bij ons staan. Het Jazz trio zal onze ceremonie begeleiden. De videograaf zal het meest bijzondere moment van ons leven op beeld vastleggen, zodat we voor eeuwig de herinnering hebben aan ‘ons moment’.

'Misschien laten we ons leiden door ons hoofd. Door onze 1001 wensen.
Door onze eigen kritische kijk op de bruiloft.'


Kleine receptie

We houden een kleine receptie op locatie, met champagne en een kleine bruidstaart. Een witte bruidstaart. Witte uitnodigingen. Ik heb mijn zwarte YSL lakpumps verruild voor witte slingbacks. Voor mij was mijn bruiloft een modeshow. Mijn persoonlijke catwalk. Bij zo’n wandeling naar het altaar, daar hoorden designer schoenen bij. ‘All eyes on me’. Nu pas begrijp ik waar trouwen voor staat. Voor liefde. Een liefde zó puur, dat dit de reden zal zijn dat wit de kleur is van het huwelijk.

Vrede

We hebben vrede gesloten met het nieuwe trouwscenario. Een intieme ceremonie & receptie. De Cadillac zal ons komen ophalen bij onze Little White Chapel en ons rechtstreeks naar onze Honeymoon brengen. Hoe lang deze duurt en waar deze plaatsvindt, dat moeten we nog plannen. We spenderen deze bijzondere tijd met het bezoeken van de meest luxe hotels en dromen van een overnachting in Parijs. Hoe romantisch kan een diner op je hotelkamer met spa-bad en rozenblaadjes zijn? Onze trouwdag is nu echt alléén van ons. Het trouwfeest komt later. Hierin willen we onszelf en onze familie en vrienden niet tekort doen. We zijn wie we zijn en de liefde vieren is voor ons heel belangrijk. Daarin doen we geen concessies. Of dit feest nog in 2021 plaatsvindt of ook een jaar op zich laat wachten, dat kan niemand ons zeggen. Maar geloof ons op ons woord; áls dit feest er komt, dan komt er ook écht alles bij kijken dat bij een (trouw)feest hoort. Het thema, het decor, het eten, de muziek, de dansvloer… we gaan ‘all out’.
Mijn advies aan alle bruidsparen van 2020 & 2021; volg je hart. Niemand werkt zo hard als een Corona-koppel om de perfecte bruiloft te orkestreren. Je bent praktisch een professionele party planner na het dealen met een bruiloft in deze tijd! Doe dan ook écht wat voor jullie voelt als de droombruiloft. Je trouwt hoogstwaarschijnlijk maar één keer. Voor ons is die droom door de tijd heen veranderd in een ‘intimate wedding’, maar als jouw droom altijd is geweest om te trouwen op een klif in Italië – wacht dan totdat jouw moment er is.
Is voor jou het allerbelangrijkste om de liefde te vieren met je partner, met óf zonder gasten? Dan is dit het perfecte moment om je huwelijk op de meest romantische manier vorm te geven. Alle clichés zijn waar en alles komt zoals het wezen moet.

'Niemand werkt zo hard als een Corona-koppel om de perfecte bruiloft te orkestreren'

Ik wens alle toekomstige bruidsparen heel veel succes met de planning van de grote dag!
En als je er zelf niet uitkomt; huur een weddingplanner in ;)

Love, Chrissy

www.chrissygunn.com
www.feecollective.com 

 

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.