Het moodboard to the rescue

15 februari 2021
Het moodboard to the rescue

Trouwen doe je met z’n tweeën. Dit betekent dat bruidsparen samen beslissen hoe hun dag eruit komt te zien. Maar hoe kom je erachter wat de een wil of vooral niet wil? Vanzelfsprekend praat je over jullie wensen en ideeën omtrent de dag. Maar onze ervaring leert dat beelden meer zeggen dan woorden. Daarom is het realiseren van een moodboard een prima manier om een eerste blauwdruk te maken van jullie dag.

Stap 1

Wanneer wij een eerste gesprek voeren met een stel vragen we allereerst wat ze allebei absoluut niet willen. Dit klinkt wellicht wat negatief, maar na dit vastgesteld te hebben is er alle ruimte voor positiviteit. Wanneer je de ‘stomme’ onderdelen eruit haalt is het meteen duidelijk welke richting het geheel niet uitgaat; been there, done that. Doe dit dus ook met z’n tweeën. Laat ieder 3 zaken benoemen die hij/zij geen onderdeel wil laten zijn van jullie dag. Respecteer de keuze van de ander en heb het er daarna niet meer over.

Stap 2

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: weet wat je te besteden hebt. Bepaal jullie budget voordat jullie beginnen aan het ‘leukere’ deel van de dag. Beetje jammer wanneer uit jullie moodboard blijkt dat jullie allebei dromen van een 3 meter hoge unicorn van ijs, maar jullie budget dat achteraf gezien niet toeliet.

Stap 3

Ga, los van elkaar, op zoek naar afbeeldingen die je aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan: kleding, tafels, decoratie, kleuren, kapsels of locatie. Zoek op internet (Pinterest is natuurlijk een ultiem medium hiervoor) of knip plaatjes uit tijdschriften. Ga in de basis zoveel als mogelijk uit van je eigen creatieve ingevingen en stel jezelf daarbij een aantal vragen. Wat wil jij? Wat vind je echt leuk? Wat definieert jou het beste? Waar hecht jij de meeste waarde aan? Laat je vooral niet afleiden door trends of de zo-hoort-het-nou-eenmaal beïnvloeding: past het een trend-technisch niet bij het ander? Ga dan vooral zo door! Print/knip alles uit en maak een moodboard van je ontdekkingen.

Stap 4

Ga er lekker voor zitten, open een flesje wijn en geef allebei een korte presentatie van jullie moodboards. Luister naar de ander, respecteer elkaars boards en geef geen kritiek wanneer je iets totaal niet ziet zitten. Wanneer jullie boards afwijken ga dan op zoek naar overeenkomsten en kijk waar mogelijkheden liggen. Toen wij deze opdracht 1 jaar geleden aan een stel gaven kwamen er twee TOTAAL verschillende moodboards uit. Toen de hilariteit hiervan eenmaal was weggetrokken kwamen we middels een compromis uit bij een tof vormgegeven dag waarbij de wensen van beiden optimaal werden ingezet door heel simpel de dag in meerdere onderdelen te verdelen. Hierdoor werd de stijl van de ceremonie heel zacht en rustig en stond het avondprogramma bol van neon verlichting en kleur. Ga altijd uit van overeenkomsten en stap over de verschillen heen. Compromissen sluiten hoort bij het gehuwde leven en oefening baart kunst ;)

Komen jullie er niet uit? 1 moodboard maken van 2 afzonderlijke moodboards is onze specialiteit. We helpen jullie er dus graag mee! Hieronder alvast enkele afbeeldingen ter inspiratie. 


Rock on

Marike & Rob

 

foto's via:

aislesociety.com
apracticalwedding.com
confettisweethearts.com
idoyall.com
whimsicalwonderlandweddings.com
daphnenewmandesign.com
boho-weddings.com

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.