Huwelijken: de records

14 december 2020
Huwelijken: de records

Om de week luchtig te beginnen hier een leuk ‘je-hoeft-het-maar-te-weten’ blog. We hebben de records van trouw-gerelateerde onderwerpen op een rijtje gezet voor jullie leesplezier! Nu word je ongetwijfeld de showsteler binnen ieder gesprek de komende periode. 

'Het huwelijk duurde in totaal 3 minuten en
het stel heeft de rechtbank nooit gehuwd verlaten'

Meeste huwelijken

Wat dacht je van deze: de man die letterlijk te boek staat als meest gehuwde was Glynn Wolfe aka Scotty Wolfe. Hij overleed in 1997 en trouwde in totaal 29 keer. Zijn kortste huwelijk duurde 19 dagen en zijn langste 11 jaar. Zijn 29e huwelijk was een publiciteitsstunt: zijn vrouw was namelijk de meest getrouwde vrouw ter wereld met liefst 23 huwelijken.

Langste huwelijk 

86 jaar en 290 dagen: zo lang was Susan Brewer getrouwd met Daniel Bakeman en het is het langste huwelijk ooit. Het eindigde omdat Daniel op 109 jarige leeftijd overleed. Zover we konden achterhalen was het stel in totaal 91 jaar bij elkaar. Wij vragen ons af of er een boek is geschreven over dit huwelijk, toch een mooie handleiding :)

Kortste huwelijk

Toen een kersverse Koeweitse bruid vlak na de ceremonie struikelde en haar man haar ‘dom’ noemde viel dit volledig verkeerd bij mevrouw. Ze vroeg de aanwezige rechter het huwelijk direct te ontbinden. Daar werd gehoor aan gegeven. Het huwelijk duurde in totaal 3 minuten en het stel heeft de rechtbank nooit gehuwd verlaten. 

Vaakst hernieuwd huwelijk

In Nederland zie je het niet zo vaak, maar in Amerika krijgen ze er geen genoeg van: de hernieuwing van de huwelijksgeloften. Maar liefst 101 keer hernieuwden Lauren Lubeck Blair en David E. Hough Blair hun geloften aan elkaar. Dit deden ze telkens op een andere locatie tussen 1984 en 2011.

Langste bruidsboeket

Tot slot nog een bizar record: het langste bruidsboeket ooit gemeten bestond uit 1500 bloemen en was 60 meter lang. Niet al te handig over je schouder gooien dat ding. 

'Wij vragen ons af of er een boek is geschreven over
dit huwelijk, toch een mooie handleiding'

 

Rock on!

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.