Jullie trouwdag, jullie planning

19 februari 2021
Jullie trouwdag, jullie planning

Wanneer het grote ‘organiseren-van-jullie-trouwdag’ begint zijn stellen al snel geneigd de gebaande wegen te bewandelen. De ceremonie gevolgd door de trouwshoot, een receptie, diner en afsluitend het feest. Op zich een prima volgorde, maar sta ook even stil bij jullie eigen behoeftes. Bespreek met elkaar hoe jullie dag eruit moet gaan zien en onthoud dat bijna niks onmogelijk is. Het is immers jullie dag.

Afwegingen

Past de traditionele volgorde van de trouwdag wel bij jullie? Hebben jullie wel zin om in een keer in de drukte te belanden of bouwen jullie het liever langzaam op? Een fotoshoot midden op de dag, is dat wel handig? Allemaal zaken waar je bij stil kunt staan. Talloze stellen gingen jullie voor met het bepalen van hun eigen indeling en tempo.

Rustig begin

Als er veel gasten op jullie bruiloft komen is het misschien wel prettig de dag rustig te beginnen. Een uitgebreide brunch met een klein select groepje is intiem en zorgt ervoor dat je nog even tijd hebt voor elkaar alvorens de drukte begint. En als iedereen dan ook nog iets te eten meeneemt hoeven jullie je daar ook geen zorgen over te maken. Je zou er ook voor kunnen kiezen de dag te starten met de fotoshoot. Jullie kleding zit dan nog zoals het bedoeld was. Daarbij hoeven jullie niet abrupt weg van jullie gasten én het licht is 's morgens heel mooi. Sommige stellen kiezen er zelfs voor de shoot de dag voor of de dag na hun trouwdag te doen.

'Talloze stellen gingen jullie voor met het bepalen van hun eigen indeling en tempo'

Ceremonie na het diner

Wanneer jullie dag later begint kun je ervoor kiezen te starten met het diner. Na het diner de ceremonie laten plaatsvinden heeft als nadeel dat iedereen jullie al heeft gezien. Toch kunnen we ons voorstellen dat sommigen deze volgorde juist als een voordeel ervaren, de zenuwen zijn dan een stuk minder. Daarbij duurt de dag minder lang, mocht dit al een issue zijn. En natuurlijk storten jullie je na het ja-woord meteen in het feestgedruis, want who needs a receptie? Uiteraard kunnen jullie ‘het diner’ ook vervangen voor een andere activiteit.

Meerdere dagen

Voor de personen die écht all the way willen gaan bestaat natuurlijk ook nog de mogelijkheid jullie bruiloft meerdere dagen te laten plaatsvinden. Op deze manier hebben jullie alle tijd om de verschillende onderdelen te plannen. Plan de dagen niet te vol en zorg voor voldoende chill-momenten. Jullie gasten zullen jullie dankbaar zijn. Zorg bij deze optie voor voldoende slaapplekken. Een camping of grote boerderij is een prima plek voor een meerdaags feest. Leuke bijkomstigheid: gasten hebben de tijd elkaar te leren kennen voor zover dat nog niet het geval is.


Rock on!

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.