Kinderen op je bruiloft: yay or nay?

29 oktober 2020
Kinderen op je bruiloft: yay or nay?

Zoals een bekende reisorganisatie het ooit schetste: ‘nu kun je ook op vakantie zonder die kleine ettertjes’. Schijnbaar was er behoefte aan activiteiten zonder kinderen. Iets dat voorheen een soort taboe was, leek nu ineens toch een optie. De reclame werd niet door iedereen goed ontvangen, want kinderen horen er onvoorwaardelijk bij, toch?

Jullie beslissing

Wij vinden dit volledig jullie eigen beslissing. Het is jullie dag en jullie bepalen wie er wel en niet komt. Wanneer je een uitnodiging verstuurt aan vrienden vinden jullie het niet vanzelfsprekend dat hun kinderen ook zijn uitgenodigd. Toch is het niet overbodig er een vermelding van te maken als je ervoor kiest geen kinderen op jullie trouwdag te willen. Onderaan dit artikel staan een paar tips hoe je deze boodschap het beste kunt communiceren. 

Voordelen

De voordelen die je bij een trouwdag zonder kinderen kunt ondervinden:

  • geen zorgen over het bedenken van oplossingen bij verveling.
  • de ouders zijn volledig met hun aandacht bij jullie dag en met een beetje geluk herbeleven ze hun eigen trouwdag. 
  • de ouders hoeven zich niet druk te maken of hun kind de ceremonie zal verstoren.
  • geen gedoe met aparte kindermenu’s.

De voordelen die je bij een trouwdag met kinderen kunt ondervinden:

  • je kunt de kids een taak geven. Bv. bloemenmeisjes, ringdragers, etc.
  • onverwachte situaties kunnen voor een hoop hilariteit zorgen. En dat soort situaties worden toch vaak veroorzaakt door kinderen.
  • het inhuren van rand-vermaak voor de kids kan een leuke toevoeging zijn aan de sfeer van de dag.

Verschillende opties

De meeste bruidsparen hebben ook het liefst zoveel mogelijk naasten om zich heen tijdens dé dag. Toch wordt de vraag of daar wel of geen kinderen bij horen steeds vaker gesteld, want hoe ga je verveling tegen bij de kleintjes en hoe voorkom je dat hun ouders teveel worden afgeleid tijdens de belangrijke momenten? Je zou ervoor kunnen kiezen kinderen niet uit te nodigen tijdens de ceremonie. Dit scheelt wellicht al wat stress. Of je verwelkomt kinderen overdag, maar zodra het feest begint alleen nog maar volwassenen. 

Wed & Wild werkt met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het entertainen van kids. Luna Events uit Sittard is zo’n bedrijf. Zij arriveren, in de meest kleurrijke outfits, met een berg aan activiteiten en zorgen ervoor dat de ouders relaxed de dag kunnen beleven. 

Uitnodiging 

Geen kinderen gewenst? Dan is het verstandig dit op de uitnodiging te vermelden. Dit kun je doen door het gewoon letterlijk te benoemen: ‘kinderen zijn niet uitgenodigd’. Dan is het meteen duidelijk, maar wellicht wat hard. Wil je het minder ‘in your face’ doen? Dan kun je er ook een grappige boodschap van maken: ‘Children unattended will be sold to the circus’ of ‘we houden van jullie kroost, maar vandaag liever alleen volwassenen voor de toost’. 

Hoe dan ook: jullie dag, jullie regels! 

Rock on

Marike & Rob

 

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.