Signing op jullie trouwdag

01 december 2020
Signing op jullie trouwdag

Wat betekent signing? Heel simpel: alle teksten en symbolen die ervoor zorgen dat je gasten weten waar, wat, hoe en wanneer. Jullie hebben je locatie en al jullie ideeën vast al 100 keer de revue laten passeren. Jullie gasten zien dit alles pas op de dag zelf. Dan is het wel handig als ze niet verdwalen, maar bijvoorbeeld ook op de juiste tijd op de juiste plek zijn.

Signing op ‘n rijtje

Hierbij enkele signing tips die geen overbodige luxe zijn op jullie trouwdag:

Welkom met tijdschema
Een leuk welkomstbord met jullie namen en een toffe tekst is letterlijk een leuke binnenkomer. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat jullie gasten op de verkeerde bruiloft zijn, dus zo'n bord is vooral bedoeld als gastvrij gebaar. Het programma van de dag met de tijden per onderdeel neemt al een hoop onduidelijkheid weg. Geef aan hoe laat de verschillende onderdelen plaats gaan vinden en, wanneer de locatie groot is, waar. Een plattegrond kan ook helpen. Benoem belangrijke ruimtes zoals toiletten en bijvoorbeeld een rokersruimte. Overigens kunnen jullie al deze informatie ook verwerken in een leuk opgemaakte programma-flyer. Leuk extraatje: zet daar meteen een geinige kleine quiz op over jullie als stel. De meeste antwoorden goed? Dan win je een prijs! 

Wel of geen socials?
Een hot item op iedere bruiloft tegenwoordig: mogen gasten wel of geen posts maken op hun socials als Facebook, Instagram of Twitter. Willen jullie het niet? Maak dit dan duidelijk op een duidelijk leesbare plek. Ook als jullie het wel leuk vinden maak je dit kenbaar: met bijvoorbeeld jullie speciale eigen hashtag. Wanneer iedereen deze gebruikt kunnen jullie na afloop alle posts makkelijk terugvinden.

Bar & buffet
Eten & drinken: daar wil je altijd duidelijk over zijn. Wanneer je een locatie hebt gehuurd inclusief catering dan wordt dit onderdeel voor jullie geregeld. Doe je het allemaal zelf? Zorg er dan voor dat mensen weten wat ze wel (en dus ook niet) kunnen drinken en of eten. Denk in het bijzonder aan vegetariërs en vegans, maar ook aan allergieën.

Funny stuff
Grappige, niet per se praktische, borden met teksten zijn ook altijd een leuke toevoeging. Bij de foto’s vinden jullie er een paar ter inspiratie. Allemaal in het Engels, want dat bekt net iets lekkerder vinden wij.


Rock on

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.