Social media op jullie bruiloft

16 maart 2021
Social media op jullie bruiloft

Oh yeah! De foto's van jullie trouwdag zijn gearriveerd. Samen gaan jullie er eens goed voor zitten. Maar wat valt op? Op de foto’s die gemaakt zijn tijdens de ceremonie steekt meer dan de helft van de gasten hun telefoon in de lucht. De meerderheid van jullie gasten heeft hét moment van de dag beleefd door een klein schermpje! Krijg je het benauwd bij dit scenario? Wij ook. 

Duidelijk communiceren

Wanneer je juist wil dat iedereen zich verbonden voelt met elkaar, maar vooral met het moment dan heb je geen zin in flitsen of plotselinge familieleden in het gangpad. Hoewel het steeds normaler wordt je telefoon weg te stoppen op speciale momenten heeft nog niet iedereen het begrepen. Hoe maak je aan je gasten duidelijk dat ze hun apparaten in hun tas laten en op stil zetten? Jullie droom dat iedere gast volledig in het moment aanwezig is kan natuurlijk werkelijkheid worden. Maar laten we er voor het gemak vanuit gaan dat ieders beeld van jullie bruiloft anders is. We leven nu eenmaal in een sociaal media tijdperk. En door ieders enthousiasme zal de behoefte om de toffe momenten te delen ruimschoots aanwezig zijn. Je zult je gasten dus moeten begeleiden richting jullie eigen wensen van de dag. Zorg ervoor dat jullie trouwambtenaar het belang van het moment dat gaat komen benadrukt. Maak duidelijk dat de gasten specifiek zijn geselecteerd dit moment met jullie te delen. En dat het zoveel liefdevoller is je gasten aan te kunnen kijken en naar je te zien glimlachen. Veel beter dan naar de achterkant van hun telefoon zien terwijl ze via een klein schermpje naar het belangrijkste moment van jullie leven kijken. Het hele unplugged principe is niet alleen een win voor jullie, maar ook zeker voor jullie gasten. 

Laat het over aan de pro’s

Het beperken van fotograferende ooms en tantes kan ook aangemoedigd worden door het introduceren van jullie ingehuurde fotograaf. Beloof dat hij of zij alle emoties zal vastleggen en als geen ander de momenten kan vangen in al hun puurheid. Vertel je gasten dat de foto’s na afloop met hen gedeeld zullen worden. Laat iemand die jullie gasten goed kent fungeren als contactpersoon voor de fotograaf. Zo kan de fotograaf vragen wie hij fotografeert en weet hij ook wie wellicht vaker op een foto moet. 

Signing

Natuurlijk kun je direct bij de entree al duidelijk maken dat het gebruik van telefoons niet gewenst is. Plaats een bord met een pakkende of, nog beter, grappige tekst. Dan onthouden je gasten de boodschap beter. Deze borden zijn gewoon te koop en via Weddingdeco kun je zelfs je eigen ontwerp maken. Via Etsy vind je ze in het Engels. Zelf maken? Op de foto’s hieronder vind je volop inspiratie. Op deze signing kun je meteen aangeven wat jullie wensen zijn met betrekking tot het gebruik van socials gedurende de rest van jullie dag. De 'Trouwen doen we liever..' tekst is als gratis printable te downloaden op de website van Girls of Honour

 

Rock on!

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.