Blue Monday na je bruiloft: wat te doen?

14 januari 2021
Blue Monday na je bruiloft: wat te doen?
Afkicken van jullie bruiloft kan een leeg gevoel geven. Maar de trouwdag cadeaus bieden uitkomst.

Blue na je bruiloft

Hoewel jullie glas altijd halfvol is: ook na je bruiloft kun je deze gevoelens ervaren. Er zijn verschillende redenen waarom deze gevoelens opduiken vlak na je trouwdag. Wellicht genoot je van de aandacht die ontstond na je verloving en tijdens het organiseren van jullie trouwen. Het kan ook best zijn dat jullie bruiloft ervoor heeft gezorgd dat je andere levensbepalende beslissingen (zoals een nieuwe baan zoeken of een studie kiezen) even op een laag pitje had staan. Het moment waar je al die tijd zo naartoe geleefd hebt is ineens voorbij. Hoe zorg je ervoor dat je ook na je trouwdag -en evt. huwelijksreis- het zonnetje in huis blijft? We geven tips!

Cadeaus trouwdag!

De meest korte termijn activiteit is natuurlijk het uitpakken van jullie trouwdag cadeaus. Plan een moment om dit samen te doen. Wanneer je bedankjes verstuurt: maak daar iets leuks van. Desnoods doe je samen een after-wedding fotoshoot (verkleden!) en verstuur je de leukste foto als bedankje. Op deze manier is dag 1 al in de positiviteits pocket.

'Hoe zorg je ervoor dat je ook na je trouwdag 
en evt. huwelijksreis het zonnetje in huis blijft?'

De foto’s

Als ik (M) me ergens iedere keer enorm op kan verheugen dan zijn het foto’s van een toffe dag of vakantie. Wanneer je de foto’s door iemand anders hebt laten maken, zoals op je trouwdag, is het verheugen misschien nog wel groter. Neem de tijd om de foto’s samen te bekijken. Maak een besloten groep waarin je ze deelt met je gasten. De reacties die jullie krijgen zijn vast al zo tof dat je de dag opnieuw beleeft. 

Pimp je huis

Kies samen een kamer in jullie huis die jullie helemaal opnieuw inrichten. Strip alles, koop verf, behang en een vloer en GO! Een symbolische start van jullie nieuwe leven begint met die kamer. Kies vervolgens jullie leukste trouwfoto een geef deze een prominente plek in de kamer. Je zult zien: deze kamer zal je telkens opnieuw een fijn gevoel geven.  

Getrouwd zijn = plannen maken

Besef dat je getrouwde leven nu gaat beginnen. Het is natuurlijk fantastisch om je bruiloft te vieren, maar getrouwd zijn is minstens zo leuk (anders had je het niet gedaan toch?). Wat betekent getrouwd zijn voor jullie beiden? Zet alles in perspectief en creëer samen jullie toekomst als man en vrouw. Dit klinkt misschien als een open deur, maar je zult verbaasd zijn over de verwachtingen van je partner. 

'Het is natuurlijk fantastisch om je bruiloft te vieren,
maar getrouwd zijn is minstens zo leuk'

Make it count

Maak de normale dingen vaker bijzonder. Een maaltijd samen pimp je al snel op door er de tijd voor te nemen, maar ook door net iets meer aandacht te besteden aan de presentatie ervan. Bezoek vaker samen nieuwe plekken: ga eens rechtsaf tijdens de wandeling met de hond. Wie weet waar het jullie brengt. Een sleur is snel doorbroken, maar je moet het wel even doen.   

 

Rock on!

Marike & Rob

 

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.