Toffe trouwlocaties

Van dit soort blogs kun je er eigenlijk nooit genoeg schrijven. Er zijn zoveel toffe, alternatieve locaties waar getrouwd kan worden. En ook nu weer: voor ieder wat wil(d)s.

30 juli 2021

 

Metaal Kathedraal Utrecht

In september aanstaande vindt hier een bruiloft plaats waar Wed & Wild een deel van de organisatie voor verzorgt. Een heel tof stel is vorig jaar getrouwd, maar gaat het geheel nog eens overdoen. En de Metaal Kathedraal is hier een uitermate geschikte locatie voor. In 1857 gebouwd als katholieke kerk. Toen de capaciteit te klein werd is het gebouw vanaf 1941 in gebruik genomen als zijspanfabriek. Voordat het vanaf 2011 volledig werd ingericht als ecologisch cultureel centrum heeft het sinds 1977 dienst gedaan als metaalfabriek. Met op de bovenverdieping een prachtige ceremonie ruimte en op de benedenverdieping een flinke plek met een waanzinnige industriële vibe is deze locatie een echt Utrechts juweeltje. Het ecologisch gedachtegoed van de eigenaren is letterlijk doorgetrokken in het volledige gebouw. Het pand is geïsoleerd met natuurlijk materialen als schapenwol, de tuin wordt ‘s avonds verlicht door de energie van de zon en alle catering is volledig plantbased.

50 tot 100 personen / 3000 euro / ceremonie en toost

Metaal Kathedraal

Café Modern Teuven

Vlak over de grens in België ligt dit stadscafé op het platteland. Het café, een voormalige dorpsschool, is ingericht met een knipoog naar de jaren ‘50. De naam ‘Modern’ komt voort uit de modernisering die plaatsvond in deze periode zo vlak na de oorlog. De tijd van de definitieve verandering in zowel muziek, mode als levensstijl. Café Modern is een plek waar kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen elkaar ontmoeten. Middenin het dorp staat een oud kerkje die dienst kan doen als ceremonie plek. Daarna met 20 tot 300 gasten de liefde vieren doe je vervolgens op het prachtig terras met een bruisend glas. Binnen in het gezellige restaurant is natuurlijk ook een optie. En de sfeervolle feestzaal staat garant voor de perfecte finale van jullie dag. Niet naar huis? Overnachten kan in het oude gemeentehuis dat gelegen is naast het café.

Prijzen arrangementen vanaf 35 euro pp (3 gangen diner)
Kale zaalhuur 450 euro (qua sfeer is minimaal 100 gasten aan te raden)

Café Modern

Ketelhuis Eindhoven

In Eindhoven vind je op het voormalig Philips terrein een oase van creativiteit, Strijp-S genaamd. Onder de vlag ‘Old Buildings, New Ideas’ wordt bedrijvigheid aangetrokken die zich vooral op design en technologie richt. In de oude fabriekspanden ontstaan open ateliers waar creatieve ondernemers hun werkplek vinden. En dus ook Restaurant Ketelhuis. De bovenverdieping (de Vuurkeuken, waar gekookt wordt op open vuur) is ingericht als trouwlocatie met eigen bar en een speciaal, zeer gastronomisch trouwmenu waar je je vingers bij aflikt. De vintage inrichting is een aangename verwijzing naar de industriële geschiedenis en hierdoor meteen een perfecte locatie voor de bruiloftshoot. Overnachten kan in het Blue Collar Hotel dat 50 meter verderop ligt. Lekker Rock ‘n Roll ingericht -Lemmy van Motörhead kijkt tevreden toe vanaf de muur- en heel schappelijk geprijsd. Met ook een bruidssuite!

Prijs huur ‘Vuurkeuken’: 1000,- euro per dag (inclusief techniek zoals dj booth plus apparatuur, microfoons, discobal etc.).

Ketelhuis

Leidse Lente Leiden

Leidse Lente is door gemeente Leiden als officiële trouwlocatie aangewezen. Alle onderdelen van jullie grote dag kunnen dus gewoon plaatsvinden in dit Galeriecafé. In Leidse Lente vinden regelmatig exposities en optredens plaats. Ook hier dus een lekker artistiek sfeertje. Er is zelfs een huis-BABS aanwezig in de persoon van Rob van Hilten. Leuk weetje: Jochem Myjer trouwde hier met zijn Marloes. Het geheel doet heel huiselijk aan waardoor een knusse sfeer ontstaat. Er kunnen maximaal 200 personen in de trouwlocatie. Gelegen in hartje Leiden kan parkeren doorgaans problematisch zijn. Maar door een samenwerking met Stadsparkeerplan Leiden kunnen bezoekers voor 4 euro een hele dag parkeren in de buurt van het galeriecafé.

Prijzen vanaf 42,50 euro per persoon (minimaal 50 personen, gebaseerd op 4 uur zaalhuur, dj, hapjes en drankjes)

Pick your pick!


Rock on!
Marike & Rob

Leidse Lente

Ook interesssant

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.