Tenten zijn leuk, ook voor jullie bruiloft.

Trouwen in de buitenlucht, maar wel met de zekerheid dat regen geen partypooper gaat zijn? Dan huur je natuurlijk een tent! Maar wat voor tent past bij jullie bruiloft? We zochten het voor jullie uit.

26 mei 2021

Een grote tuin of vrienden met een weiland kan handig zijn als jullie beslissen om jullie bruiloft buiten te organiseren. Natuurlijk levert een binnen bruiloft minder stress op in het zon onzekere Nederland, maar een buitenbruiloft staat doorgaans wel hoger op de romantiek ladder. En met een tent is slecht weer nog niet eens zo heel dramatisch. Daarbij zullen in de komende periode heel veel locaties snel volgeboekt gaan raken. Een tent huren is dus om verschillende redenen helemaal zo gek nog niet.

Bepaal je budget

Yup, daar is ie weer. Hoeveel kun je uitgeven? Het huren van een tent neemt een grote hap uit jullie budget. Hoeveel jullie te besteden hebben bepaalt natuurlijk hoe groot jullie tent kan zijn. Besef bij het bepalen van de grootte van de tent dat je niet alleen denkt aan het aantal gasten dat je uitnodigt. Denk ook aan het feit dat er een bar, de dj booth of podium, meubilair en eventuele andere ruimte verslindende objecten in komen te staan. Advies met betrekking tot benodigde capaciteit is natuurlijk altijd op te vragen bij de betreffende tent leverancier.

Standaard tenten

Er zijn diverse soorten tenten verkrijgbaar voor feesten en partijen. Denk aan de standaard pagodetent of de alutent. Vaak strak, wit en heel praktisch. Volledig in te richten naar eigen inzicht. Dit soort tenten zijn o.a. te huren bij Rinico, bij van Rijswijk verhuur of bij Maessen tenten. Deze bedrijven kunnen ook zorg dragen voor (een deel van) de inrichting van de tenten. Denk dan aan meubilair, barren en garderobe voorzieningen. Voor een kale tent (zonder inrichting, maar wel met vloer) moet je rekenen op zo'n 8 tot 10 euro per persoon. Vaak wordt er gerekend met 1m2 per persoon (gedurende de corona periode is het aantal m2 per persoon uiteraard meer). Tenten in andere kleuren of met afwijkende modellen zijn duurder dan de standaard witte tent.

Pagodetenten / klik voor leverancier

Bijzondere tenten

Trouwen in een tent is een beleving op zich. Hoe tof zou het dan zijn om te trouwen in een tent die er ook nog eens niet alledaags uitziet? We zetten de leukste op een rijtje.

Tipi tent

Tipi tenten zijn HOT! En niet zonder reden. Een tipi tent geeft jullie trouwdag een gemoedelijke sfeer en scoort ook goed bij jullie jonge gasten. Een aparte tipi inrichten als speelplek voor kinderen is dan ook zeker een aanrader. Nodigen jullie niet al te veel gasten uit? Dan is deze variant van Zweedse Tenten een prima optie om op een intieme manier jullie dag door te brengen. Grotere tipi? Koppelbare tipi tenten zijn verkrijgbaar bij Tent4Rent en ook bij Indianententen. Prijzen beginnen vanaf 250 euro voor een klein formaat tipi tent. En vanaf 1000 euro voor geschakelde tipi's. Deze prijzen zijn zonder benodigde accessoires zoals een ozan doek tegen lekken bij regen.  

Spiegel tent

Een prachtige ronde tent met sfeervolle details. Decoratie is verder overbodig, de tent is een kunstwerk van zichzelf! De tenten zijn te huur vanaf 250 tot ruim 1100 gasten. Een trouwdag vol magie gegarandeerd met een van deze spiegeltenten. Je zult er wel iets dieper voor in de buidel moeten tasten, maar dan heb je ook wel iets heel bijzonders! De kosten variëren tussen de € 5.500,- en € 14.000,-. Dit is voornamelijk afhankelijk van het aantal personen (150-800). Te huur via o.a. Van Rosmalen of Klessens & Zn.

Tipi tent / klik voor leverancier

Circus tent

Wie houdt er nou niet van de sfeer van het circus? Een divers rariteitenkabinet verpakt in een grote rood-wit gestreepte tent. Ook deze sfeer creëren? Huur dan alvast de tent. Afhankelijk van jullie gasten volgen de rariteiten vanzelf. ;) 
Circustenten zijn o.a. te huur via Eurocircus, Van Ham en Circus Boltini. Bij Eurocircus huur je een circustent (zoals op de afbeelding hieronder) kaal met vloer, geschikt voor zo'n 250 gasten voor iets meer dan 3000 euro. Voor bruiloften verder dan 75 kilometer buiten Amsterdam geldt een meerprijs.  

Andere bijzondere tenten

Tenten in de vorm van kerken, schuren, bedoeld als kleine bioscoop of ingericht als theater: in festivalland is een groot aanbod aan bonte tenten te vinden. Maar deze tenten zijn natuurlijk ook te huur voor bruiloften. Check onderstaande websites maar eens en laat je inspireren voor jullie bruiloft.  

De Markies
Firma Brandwacht
Epic Shelters

Circustent / klik voor leverancier

Inrichting

Een tent wordt natuurlijk kaal geleverd. Dat wordt inrichten! Een zithoek is altijd leuk en in veel gevallen ook wenselijk. Gasten kunnen zich daar afzonderen voor een gesprek of even tot rust komen. Deze zithoek richt je in met banken, maar bijvoorbeeld ook met zitkussens of een combinatie van beiden. Grote voorwerpen zoals hooibalen (ook als tafel te gebruiken), grote kamerplanten of kroonluchters (met groen of bloemen) kleden de ruimte aan zonder dat je veel attributen nodig hebt. De metalen palen van de tent aankleden met verschillende soorten stof of lampjessnoeren maken dat het geheel minder kil aanvoelt. Denk ook eens aan kruiwagens met ijsklontjes en flesjes drank erin die her en der in de ruimte worden gezet zodat gasten zelf hun drank kunnen pakken. Vergeet ook de buitenkant niet. Jullie wilden een trouwdag in de natuur, zorg er dus voor dat er buiten de tent ook iets te beleven valt. Spellen voor de kinderen, een groot kampvuur of, wanneer het echt zomer is: een cocktailbar op een zelf aangelegd zandstrand(je).

De keuze is reuze. Er zijn natuurlijk grote verschillen in huurprijs en niet iedereen heeft direct een stuk weiland tot z'n beschikking. Laat Wed & Wild meedenken en jullie helpen de perfecte dag te organiseren mét tent. 


Rock on
Marike & Rob

Speigeltent / klik voor leverancier

Ook interesssant

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.