Trouwdag uitgesteld? Des te meer voorpret!

11 september 2020
Trouwdag uitgesteld? Des te meer voorpret!

In ons eerste blog verwezen we er al eens naar: trouwen in tijden van crisis. Wat doe je als je al enige tijd bezig bent met de voorbereidingen van jullie bruiloft en ineens het coronavirus om de hoek komt kijken? Nu de regels wat soepeler zijn geworden ontstaan er ook weer wat meer mogelijkheden. Voor velen blijft het toch lastig de dag van hun leven te organiseren. Want uitgerekend op een dag als deze kunnen we ons voorstellen dat je geen anderhalve meter afstand wilt houden van familie en vrienden. En als je graag een feest wilt geven zul je het binnen in een horecagelegenheid moeten laten plaatsvinden met zittende gasten. Geen gedans dus. Zeer recent liet onze Minister van Justitie en Veiligheid nog zien hoe snel het mis kan gaan. 

Consessies doen en mogelijkheden creëren

We kunnen wel concluderen dat trouwen in deze tijd vraagt om het doen van concessies. Als jullie je bruiloft toch al klein en bescheiden wilden houden dan hoeft er weinig aan de hand te zijn. Maar voor bruiloften met veel gasten en ook een groot feest wordt het moeilijk. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een bescheiden ceremonie te houden en het feest op een later moment te organiseren. Twee keer in trouwsfeer verkeren heeft namelijk ook z’n charme. Maar toch.

Ineens worden jullie uit je trouw-roes getrokken en in de meeste gevallen gedwongen tot uitstel. Dit is natuurlijk zeer jammer, maar het biedt ook mogelijkheden. Haal het maximale uit de periode tussen nu en jullie uiteindelijke definitieve bruiloft. Hoe? Stel: jullie bruiloft wordt 1 jaar verplaatst, dit biedt dan ruimte voor een PRÉ BRUILOFT PERIODE! Deze periode staat helemaal in het teken van jullie aankomende bruiloft en zorgt voor optimale voorpret. Een paar leuke ideeën om het geheel vorm te geven:

  1. Stel een quiz samen van jullie als stel en speel deze op een avond met familie en/of vrienden. Zorg voor lekkere borrelplanken en een paar speciaalbiertjes en bezorg deze bij de eventuele thuis-spelers. De winnaars van de quiz worden eregasten op jullie bruiloft. Probeer de quiz niet te makkelijk te maken, want dan is je avond veel te snel om.  
  2. Organiseer een avond met bevriende stellen. Laat hen vertellen over hun mooiste herinneringen aan elkaar. Door van tevoren vragen te bedenken die je kunt stellen houd je het gesprek op gang. Vragen als ‘wat is volgens jullie het geheim van een sterke relatie’ of ‘welke gezamenlijke vakantie was onvergetelijk en waarom?’ zorgen ongetwijfeld voor een toffe avond. 
  3. Als bruid is een weekend weg met je bruidsmeisjes altijd leuk. Zie het als bedankje voor hun goede zorgen op de dag die nog gaat komen. Dit kan de bruidegom natuurlijk ook doen met zijn getuigen of bruidsjonkers. En het is natuurlijk extra speciaal, omdat de grote dag nog moet komen en er dus meer dan voldoende gespreksstof is. 
  4. Een grappige fotoshoot waarin jullie naar voren laten komen dat jullie niet kunnen wachten is ook een leuke activiteit. Ideeën: samen verveeld op de bank zittend, kijkend naar de klok. Je partner die je betrapt op het opnieuw passen van je trouwjurk. De leukste foto stuur je naar jullie gasten met als tekst ‘we kunnen niet wachten xxx’. Jullie een hilarische dag, jullie gasten een leuke reminder voor jullie grote dag.
  5. Maak, als je een aantal activiteiten hebt bedacht, een ‘pré bruiloft jaar’ online kalender. Zet de activiteiten in de kalender en deel deze met de vrienden/familieleden die je in het tussenjaar wilt betrekken. Om de druk niet te hoog te maken lijkt ons 1 activiteit per maand wel voldoende, maar bepaal dit vooral zelf. 

Wed & Wild denkt mee 

Of jullie nu wel gaan trouwen en enkel het feest uitstellen of jullie de bruiloft in zijn geheel uitstellen, wij kunnen je helpen met alle festiviteiten op en rondom de dag van jullie leven.Willen jullie ook een leuke periode voordat jullie alsnog gaan trouwen en is creativiteit niet jullie sterkste kant? Van het maken van een quiz tot het organiseren van een fotoshoot; wij helpen heel graag mee! 

Liefs,

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.