Trouwen in en rondom Sittard-Geleen

07 oktober 2020
Trouwen in en rondom Sittard-Geleen
Mareveld, Schimmert. Foto: Rob van der Donk

De roots van Wed & Wild liggen zowel in Limburg als Brabant. Rob komt oorspronkelijk uit Boxtel en is al jaren woonachtig in Eindhoven. Marike is geboren in Geleen, maar woont al meer dan de helft van haar leven in stadsdeel Sittard. En ook al willen wij werk-technisch niet gebonden zijn aan vaste locaties, we hebben natuurlijk wel flink wat kennis over onze beider woonplaatsen. Deze week focussen we daarom in dit blog op trouwlocaties in en rondom Sittard-Geleen. We lichten een aantal mooie locaties uit die niet direct voor de hand liggen als trouwlocatie. Wie weet zit er een locatie tussen voor jullie trouwdag!

De klassiekers

Klassieke locaties om je trouwdag te vieren zijn natuurlijk Kasteel Limbricht in Limbricht, de Stadbroekermolen in Sittard en de Biesenhof in Geleen. Stuk voor stuk prachtige locaties waar menig bruiloft plaatsvindt. Helemaal ingericht voor feesten en partijen en dus prima plekken voor zowel de ceremonie, de receptie als het feest. Maar er is veel meer te beleven op locatie-gebied in het diepe zuiden.

Anders dan anders 

In en rondom Sittard-Geleen zijn meerdere locaties te vinden die net even iets anders zijn, maar waar je zeer zeker niet hoeft in te leveren op gezelligheid en sfeer. Zelf zijn we erg gecharmeerd van de locaties die we hieronder kort voor jullie hebben uitgelicht.

 • De Vief Heringe, Sittard
  In het stadspark van Sittard ligt sinds 1719 de Ophovenermolen. Het pand is een rijksmonument en sinds een paar jaar is restaurant/zaalverhuur De Vief Heringe er gevestigd. Een natuurlijke locatie middenin het mooie stadspark van Sittard met een mooi terras voor en een zeer sfeervolle tuin achter het gebouw. 
 • Mareveld, Schimmert
  Deze locatie hebben we al eens eerder vermeld in ons blog. Hun grandcafé met “brandende smidse” is de locatie voor ’n rustieke bruiloft. Net een beetje meer ontspannen, relaxed en gezellig. Géén traditioneel 3-gangen menu, maar in plaats daarvan hapjes van de Smoker gedurende de hele avond en als afsluiting een dessert tafel met traditionele lekkernijen. En jullie gasten kunnen na afloop allemaal blijven overnachten op de camping. Prima geregeld als je het ons vraagt!
 • Daelhemergroeve, Valkenburg
  Iets meer uit de richting, maar zeker niet minder bijzonder: de Daelhemergroeve in Valkenburg. De eerste en enige ondergrondse trouwlocatie van Nederland. Trouwen in een grot, dat is best bijzonder. Zowel de ceremonie, de receptie als het feest kan plaatsvinden op deze locatie.
 • Tapijn, Maastricht
  Een aantal jaren geleden zijn de panden van de militaire Tapijnkazerne in Maastricht in gebruik genomen door de Universiteit Maastricht. De Tapijn Brasserie kreeg ook een gebouw en is sindsdien gevestigd in de oude eetzaal van de manschappen. Een zeer sfeervolle, hoge ruimte waar jullie volledige trouwdag plaats kan vinden. Tapijn regelt de volledige catering naar jullie wensen. Zoals Tapijn zelf zegt: 'Onze Gastvrijheidsstrijders staan allemaal klaar om jullie te ontvangen en genieten staat altijd voorop in het strijdveld'. Absoluut een top locatie voor de mooiste dag van jullie leven. 

Kosten

De kosten zijn per locatie sterk afhankelijk van jullie wensen mbt catering, aantallen gasten en de datum waarop jullie willen trouwen. Interesse in een van deze locaties? Neem dan contact met hen op voor al jullie vragen. Uiteraard kan Wed & Wild jullie hierbij helpen. Maak vrijblijvend een afspraak met ons om de mogelijkheden te bespreken. 

Rock on

Marike & Rob

 

 

 

 

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
 • marike@wow-agency.nl
 • Rijksweg Noord 50a Sittard

 • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.