Trouwfilms terwijl u wacht

18 november 2020
Trouwfilms terwijl u wacht

“When you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible”. Een bekende quote uit de film ‘When Harry met Sally’. Zeer toepasselijk in deze periode; veel bruidsparen wachten immers op een geschikte datum om hun dag te vieren met al hun familie en vrienden.

Tot die tijd is het genieten geblazen met deze top 11 leukste trouwfilms. Alvast lekker in de stemming komen en wie weet doen jullie nog inspiratie op. Sommige films zijn te vinden via de bekende streaming services, maar anderen zijn alleen online te huur. Met de app ‘Just Watch’ zie je waar je welke film kunt vinden. Oh en het zijn niet alleen maar zoetsappige liefdesverhalen. In willekeurige volgorde en met rating van zowel Rotten Tomatoes als IMDB:

 • My big fat Greek wedding (2002)
  Een van onze favorieten! Toula is 30 jaar, niet getrouwd en heeft nog geen kinderen op de wereld gezet, terwijl dat toch het levensdoel van de Griekse vrouw is? Als alle bemoeienissen van haar familie haar teveel worden en ze de niet-Griekse Ian ontmoet, besluit ze haar leven drastisch om te gooien. Lekker sfeertje en we krijgen altijd zin in tzatziki en ouzo als we de film zien.
  Rotten tomatoes: 76%
  IMDB: 6,5
 • Four weddings and a funeral (1994)
  Charles (gespeeld door Hugh Grant, altijd leuk toch?) woont samen met zijn zus en is een typische Engelsman die altijd wel naar bruiloften gaat, maar zelf nooit zijn grote liefde kan vinden. Dan ontmoet hij de Amerkaanse jongedame Carrie op een huwelijksfeest waar hij direct verliefd op wordt, maar al snel blijkt dat ze op het punt staat met iemand anders te trouwen. Een oudje, maar absoluut tijdloos.
  Rotten tomatoes: 96%
  IMDB: 7,0

 • The weddingplanner (2001)
  Deze film is de reden waardoor zoveel Nederlandse vrouwen ineens weddingplanner werden. Weddingplanner wordt verliefd, maar ontdekt dat haar crush de aanstaande is van haar volgende klant. Jennifer Lopez speelt een vermakelijke rol. 
  Rotten tomatoes: 17% (ai ai)
  IMDB: 5,3

 • My best friend's wedding (1997)
  Twee vrienden maken een afspraak dat wanneer ze op hun 28e nog niet getrouwd zijn met elkaar trouwen. Het moment nadert, maar vlak voordat het zover is gaat een van de twee alsnog trouwen. De ander beseft zich ineens dat ze toch wel erg verliefd op hem is en probeert er vanaf dat  moment alles aan te doen het huwelijk te stoppen. Leuke rol van Cameron Diaz. 
  Rotten tomatoes: 73%
  IMDB: 5,3

 • Sex and the City the movie (2008)
  In deze film trouwt Carrie eindelijk met haar Mr. Big, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Alleen al voor haar waanzinnige trouwjurk is de film de moeite waard. 
  Rotten tomatoes: 50%
  IMDB: geen rating

 • Runaway Bride (1999)
  Klassieker met Julia Roberts en Richard Gere. Over een vrouw die haar bruidegommen meer dan eens aan het altaar heeft laten staan. Een journalist is geïntrigeerd door haar en gaat op onderzoek uit. 
  Rotten tomatoes: 46%
  IMDB: 5,6

 • The Big Wedding (2013)
  De geadopteerde zoon van een stel dat al enige tijd gescheiden is gaat trouwen. Vanwege de gelovige schoonmoeder van de jongen moet het stel doen alsof ze getrouwd zijn. Met alle gevolgen van dien. Vermakelijke komedie met o.a. Robin Williams en Robert de Niro.
  Rotten tomatoes: 7% (ha!)
  IMDB: 5,6

 • Wedding Crashers (2005)
  Twee vrijgezellen crashen bruiloften om vrouwen op te pikken. Ze zorgen er via diverse omwegen voor dat ze telkens weer worden uitgenodigd. Uiteraard wordt een van de twee verliefd op een van de bruidsmeisjes. Met het duo Owen Wilson - Vince Vaugh. 
  Rotten tomatoes: 76%
  IMDB: 6,9

 • Toscaanse bruiloft (2014)
  Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, het luxe, vrijstaande landhuis waar ze ook wonen, in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane, deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. Kijkt best lekker weg. 
  Rotten tomatoes: geen rating
  IMDB: 5,2

 • The Hangover (2009)
  Deze mag absoluut niet missen in de collectie. Veel 'oh neeeee' momenten in deze hilarische komedie. Een groep vrienden gaat ter ere van de bruiloft van een van hen op vrijgezellenweekend in Las Vegas. Na dag 1 is de bruidegom al zoek en zit er een tijger in de badkamer. Niemand weet meer iets van de vorige avond. Slappe lach verzekerd. 
  Rotten tomatoes: 78%
  IMDB: 7,7

 • Ready or Not (2019)
  Een bizarre zwarte horrorkomedie waarin een jonge vrouw op het punt staat te gaan trouwen met haar rijke vriend. Tijdens haar huwelijksnacht wordt ze door de familie van haar man uitgenodigd om mee te doen in hun traditie. Dit gaat vanzelfsprekend levensbedreigend fout. 
  Rotten tomatoes: 88%
  IMDB: 6,8

Veel kijkplezier en natuurlijk voorpret gewenst!


Rock on!

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
 • marike@wow-agency.nl
 • Rijksweg Noord 50a Sittard

 • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.