Trouwfotograaf: de must voor elke trouwdag

22 oktober 2020
Trouwfotograaf: de must voor elke trouwdag

Tegenwoordig wordt alles, maar dan ook echt alles vastgelegd op beeld. In je telefoon staan ongetwijfeld 20 selfies, 10 foto’s van eten en, als je er een hebt, 40 foto’s van je huisdier. We wanen onszelf professionele fotografen door de oneindige filter-mogelijkheden. Toch zijn de meesten van ons dit niet. Professionele fotografen weten namelijk precies hoe de perfecte foto genomen moet worden; van de juiste hoek en de mooiste lichtinval tot de beste pose van het onderwerp. Op je trouwdag gebeurt er zo ontzettend veel, te veel om allemaal te onthouden. En dat is slechts 1 reden waarom je nooit spijt krijgt van een professionele trouwfotograaf op je bruiloft.  

De trouwfotograaf ziet wat jij niet ziet

Een professionele trouwfotograaf kan van de simpelste momenten iets moois maken. Hij begrijpt namelijk dat de meest standaard pose er goed uit kan zien als de foto vanuit een bepaalde hoek is genomen. Een dansend neefje tijdens jullie feest is een simpele foto, maar omdat de fotograaf de hoek, het licht en de algehele sfeer begrijpt wordt het al snel een kunstwerkje. 

Een vriend vragen kan, maar hij is geen trouwfotograaf ..

Wanneer je een vriend hebt die foto’s maakt als hobby kan dit natuurlijk dé uitkomst zijn voor jullie trouwdag. Deze vriend kent immers jullie vrienden en familie en weet dus precies welke foto’s bijzonder zijn. Echter: De foto’s die gemaakt worden op de dag zelf zijn nooit het eindresultaat. Een professional bewerkt deze eerst nog voordat jullie ze ontvangen. Hij kiest de mooiste foto’s eruit en zorgt voor een perfecte afwerking. Daarbij weet een professioneel trouwfotograaf goed op welke manier hij mensen moet benaderen voor een pose en weet zichzelf zo goed als onzichtbaar te maken tijdens de ceremonie. Dus laat je vriend maar gewoon genieten van jullie dag en huur in plaats daarvan die professional in.

Prijzige apparatuur

Behalve een of meerdere toch wel prijzige camera’s en lenzen beschikt een professioneel trouwfotograaf ook over flitsers, statieven en software om de foto’s na afloop te bewerken. En niet geheel onbelangrijk: hij weet precies hoe hiermee om te gaan. Natuurlijk kun je met een mobieltje aardige foto's maken, maar kwalitatief hoogwaardige apparatuur zorgt toch voor een professioneler resultaat.   

Een professionele trouwfotograaf ontzorgt

Maak een afspraak met de trouwfotograaf om kennis te maken en te bespreken wat jullie wensen zijn. Wanneer je iemand inhuurt waarvan je zeker weet dat hij de foto’s volledig zal 'nailen' ben je zelf een stuk rustiger. En er is niets zo belangrijk als je relaxed voelen op je eigen trouwdag, zeker als er foto’s van je gemaakt worden. De trouwfotograaf zal ook altijd een plan B hebben. Zijn netwerk is groot genoeg voor een eventuele invaller bij verhindering, maakt altijd back-ups van back-ups, heeft extra batterijen bij en meerdere geheugen-kaartjes. Oftewel: een trouwfotograaf doet dit niet voor het eerst en is voorbereid zodat jullie adem kunnen blijven halen. 

Geen kostenpost maar een investering

Een trouwfotograaf inhuren is geen kostenpost, het is een investering. Het is namelijk het enige dat overblijft van jullie dag (behalve elkaar natuurlijk :). Je jurk en pak gaan de kast in, de taart is op, de decoratie opgeruimd, de dj of band is naar huis en de cadeaus zijn uitgepakt. Op de dag zelf zul je er niet zo bij stil staan, maar wanneer jullie thuiskomen van de huwelijksreis zul je blij zijn dat er een professioneel opgemaakt fotoboek klaar ligt om de dag opnieuw te beleven. Investeer dus in de trouwfotograaf.

Trouwfotograaf; hoe kies je hem?

Er zijn letterlijk duizenden trouwfotografen online te vinden dus er is keus genoeg. Welke trouwfotograaf is nu de juiste voor jullie? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. De stijl van de fotograaf moet bevallen. Dit zie je vaak terug op zijn of haar social media kanalen en website. Zo zijn er trouwfotografen met een klassieke, moderne of toch meer fotojournalistieke stijl. Vanzelfsprekend is de prijs van de fotograaf ook belangrijk. Hier is veel variatie in te vinden. Daarbij valt ons op dat de 'goedkopere' trouwfotografen vaak niet de uren voor de nabewerking erbij hebben gerekend. Hierdoor lijken ze dus vaak goedkoper dan ze in werkelijkheid zijn. Let hier dus op, alleen een gesprek en een duidelijke offerte bieden helderheid. Een ander aspect wat de doorslag kan geven is de locatie van de trouwfotograaf. Sommige mensen kiezen een fotograaf bij hen in de buurt. Dit is meestal een gevoelskwestie, want eigenlijk alle trouwfotografen in ons land hebben er geen bezwaar tegen om een stukje te reizen. 

Trouwfotograaf van Wed & Wild

Wist je dat je, naast ons als weddingplanner, ook onze Wed & Wild fotografen kunt inhuren? Als onze stijl jou aanspreekt dan kun je een fotograaf uit onze stal inhuren om jullie dag vast te leggen. En als jullie dat leuk vinden kunnen we van jullie bruiloft ook als 'featured article' op onze website plaatsen. Hiermee inspireer je dan toekomstige bruiden. Wel zo leuk toch?! 

Heb je interesse om een van onze fotografen in te huren, bekijk dan hier de prijzen en neem even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op om te kijken of er nog ruimte is in de agenda. Wacht iig niet te lang, want voor je het weet zitten we vol. Onze fotografen zijn woonachtig in Limburg en Brabant.

Rock on
Marike & Rob

 

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.