De originele hashtag voor je trouwdag bedenk je zo

30 maart 2021
De originele hashtag voor je trouwdag bedenk je zo

Onlangs schreven we nog een blog over het beperken en zelfs voorkomen van social media gebruik op jullie trouwdag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen jullie gasten juist te stimuleren jullie dag en de aanloop ernaar toe te gebruiken als palet voor hun social media kanalen. Doe dit met een unieke hashtag. 

Waarom een hashtag?

Een hashtag zorgt ervoor dat jullie gasten hun posts kunnen plaatsen op hun socials op een wijze waarop jullie deze posts makkelijk kunnen teruglezen. Deze berichten kun je vervolgens opslaan in je Instagram via de ‘bewaar post’ functie en telkens weer teruglezen. Daarbij kunnen jullie gasten ook berichten van andere gasten zien. Ook als ze niet bevriend zijn op socials. Op deze manier kan het dus ook een leuke ijsbreker zijn.

Uniek en persoonlijk

Hashtags zijn niet meer weg te denken uit de wereld van het zien en gezien worden. Door al die hashtags loop je al snel het risico dat je dezelfde hashtag gebruikt als andere bruidsparen. Dat is onhandig, want voor je het weet zit je naar de posts te kijken van de bruiloft van iemand anders. Bovendien hoort bij de dag van jullie leven natuurlijk een persoonlijke hashtag die helemaal bij jullie hoort.

Aanpak

Hoe maak je jullie hashtag uniek en persoonlijk? Door er #PeterenLindagaantrouwen van te maken is de kans dat deze al eerder gebruikt is groter dan wanneer je er #PeterenLindasGroteAvontuurGaatBeginnen van maakt. Nog steeds niet heel erg sexy. Ga er samen eens goed voor zitten en schrijf woorden op die jullie relatie typeert. Wat zijn de namen van jullie huisdieren en/of kinderen. Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Wat zijn jullie hobby’s? Wat zijn jullie koosnaampjes voor elkaar? 

Voorbeelden

Stel: jullie voornamen zijn ‘Niena en Jessica’ dan zou je kunnen kiezen voor #VrijgezelVanHetJaarGaatNienaJessica. Of hebben jullie als achternaam ‘van der Schoot’, dan wordt de hashtag #vdSchootInDeRoos. Zomaar enkele voorbeelden van creatief met hashtags omgaan. Gebruik hoofdletters in de hashtag zodat deze goed leesbaar blijft en er geen rare woorden ontstaan. De hashtag #LanaAlfredVierenFeest leest toch anders dan #lanaalfredvierenfeest.

Communiceren

Controleer na het vinden van jullie hashtag ook nog even of deze echt uniek is. Zoek dit via Google of rechtstreeks via Instagram. Vervolgens verspreid je de hashtag middels jullie uitnodiging en jullie eventuele trouw website. Motiveer jullie gasten om de hashtag al voor de trouwdag te gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens het vrijgezellenfeest of verlovingsfeest. Communiceer de hashtag op jullie trouwdag via signing die her en daar staat of hangt. Laat desnoods jullie BABS er nog een vermelding van maken alvorens de ceremonie begint. Maar gebruik deze ook zeker tijdens jullie huwelijksreis. En wie weet worden jullie trending tijdens jullie eigen feestje. :)

Moeite met het vinden van een goede hashtag? Wed & Wild denkt graag mee!

 

Rock on!

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.