Trouwceremonie: zo maak je het persoonlijk

13 april 2021
Trouwceremonie: zo maak je het persoonlijk

Wed & Wild is voorstander van een 100% persoonlijke trouwdag. De dag die precies staat voor hoe jullie zijn. Ook jullie hebben er geen enkel probleem mee af te wijken van de tradities en niets is jullie te gek. Maar hoe maak je ieder onderdeel van jullie dag zo persoonlijk als mogelijk? Hier enkele tips voor een persoonlijk ceremonie. 

Populaire ceremonie trends

De afgelopen jaren zijn diverse trends ontstaan die tijdens een ceremonie kunnen worden uitgevoerd. Misschien houden jullie niet zo van trends, maar als een van deze trends bij jullie past waarom zou je dan verder zoeken? Zo is er de zand-ceremonie. Jullie mixen 2 kleuren zand in één glas. Dit symboliseert jullie leven met elkaar. Eenmaal gemixt, is het buitengewoon moeilijk om het zand weer te scheiden, net als jullie zodra jullie getrouwd zijn. Dit wordt ook dikwijls gedaan met twee kleuren water waarmee een nieuwe kleur wordt gecreëerd. Stellen die duurzaamheid als belangrijke waarde in hun leven zien kunnen ervoor kiezen een boom te planten als symbool voor hun liefde die, net als de boom, groter groeit en sterker wordt. Ook na de trouwdag hebben jullie hier nog jaren plezier van. Wel jammer als hij snel het loodje legt ;)

Jullie eigen trouwambtenaar

We bespraken het al in ons vorige blog: een vriend of familielid voor 1 dag beëdigen als trouwambtenaar. Deze persoon kent jullie als geen ander en kan dus de perfecte ceremonie realiseren. Daarbij zullen jullie je meteen op je gemak voelen zodra jullie samen bij het altaar staan. Win-win!

Geloften omgedraaid

Niets persoonlijker dan elkaar, en daarmee tegelijk jullie gasten, te vertellen waarom je voor elkaar gekozen hebt. Dit gebeurt al eeuwen via de geloften. Een stukje tekst dat je op voorhand schrijft en waarin je je gevoelens uit voor de ander. Leuke wending zou zijn als jullie elkaars geloften schrijven. Wat zou jouw partner over jou vertellen? Tranen gegarandeerd!

Betrek de kinderen

Hebben jullie kinderen of geliefde neefjes of nichtjes? Hoe leuk zou het zijn als zij een taak krijgen tijdens de ceremonie? Juist, heel leuk! Bedenk een soort symbolisch gebaar waarmee het huwelijk officieel voltrokken is en laat (een van de) de kids dit uitvoeren. Zoals het doorknippen van een lint of het tikken met een hamer zoals in de rechtbank.

Loop samen

Sommigen vinden het, het perfecte ceremonie moment. Wanneer ze door het gangpad mogen afdalen en alle ogen op hen gericht zijn. Voor anderen is de gedachte alleen al angstaanjagend. Koppels van hetzelfde geslacht kiezen er vaak voor om samen door het gangpad te lopen in plaats van één voor één en hiermee de traditionele gender gerelateerde ceremonie-rollen te kiezen. Er is iets heel bevrijdend aan een breuk met traditie en het zorgt voor geweldige trouwfoto's. Elk stel stel kan dit speciale moment samen beleven op hun trouwdag.

Hef het glas

Waarom wachten tot de receptie? Proost gewoon al met jullie gasten tijdens de ceremonie. Er is vast niemand die dit geen goed plan vindt. Laat dienbladen met bubbels aanrukken en proost zodra het ja-woord is uitgesproken. Jullie kiezen er uiteraard voor de inhoud van jullie glazen bij elkaar in te schenken of om symbolisch uit een glas te drinken.

Laat ons meedenken

Wed & Wild denkt graag met jullie mee over het zo persoonlijk mogelijk maken van jullie trouwdag. Lees er meer over op deze pagina. Een eerste kennismaking is geheel vrijblijvend en ook nog gezellig! Maak een afspraak voor een online gesprek of een gesprek op afstand.  

 

Rock on!
Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.