Goedkoop trouwen doe je zo

06 april 2021
Goedkoop trouwen doe je zo

Het internet staat vol met toffe ideeën voor jullie trouwdag. Op Pinterest hebben jullie al een of meerdere moodboards gemaakt. Maar bij specifiekere analyse van dit moodboard kom je er al snel achter dat alle details toch wel aardig in de papieren gaan lopen. Waar kun je op besparen zodat je niet teveel hoeft in te leveren op sfeer, beleving, maar vooral persoonlijkheid? 

Gastenlijst

Iedere keer dat jullie een naam toevoegen aan de gastenlijst geef je op z'n minst weer een paar tientjes extra uit. Het gaat niet alleen om eten en drinken, maar ook om de huur van meubilair en tafelversiering. Super suf, maar waar: de grootste bezuiniging maak je door het aantal gasten zo laag mogelijk te houden. Voel je niet verplicht om vrijgezelle gasten een date mee te laten nemen of skip de collega’s van het werk. Check ook HIER voor tips hoe je je gastenlijst klein houdt.

RSVP

Het komt nog best vaak voor: gasten hun aanwezigheid laten doorgeven via een, door jullie gefrankeerde, retourenvelop die is bijgesloten in de uitnodiging. Waarom moeilijk doen als het niet alleen makkelijk, maar ook goedkoper kan? Zet een e-mailadres op de uitnodiging en laat gasten hun aanwezigheid via de mail doorgeven. Vergeet niet erbij te zetten welke zaken zij aan jullie dienen door te geven. Denk aan aantal aanwezigen en dieetwensen. Of laat een formulier bouwen in jullie trouw website. 

Trouw outfits

Outfits nemen doorgaans een groot deel van het budget in beslag. Maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Jurken, rokken en pakken kunnen tweedehands gekocht worden bij bijvoorbeeld Vinted of bij een bruidsmode outlet zoals bij deze outlet in België. Bij Yes I Did shop je ook makkelijk voor een tweedehands jurk. Assepoester in Nijmegen heeft relatief goedkope (en hele toffe!) jurken. En nu ook nog alles van de 2020 collectie voor de helft van de prijs (snel bij zijn!). Je kunt HIER zelfs proberen een jurk te winnen. 
Maar waarom zou je je outfit niet gewoon huren? Een gehuurde trouwjurk is zo’n 70% goedkoper dan een gekochte jurk. Daarbij is het duurzamer en heb je na afloop geen stomerij of opslag nodig. Nadeel kan zijn dat je jurk vermaakt moet worden en dat kan de jurk meteen weer duurder maken. En als er een glas rode wijn overheen valt ben je ook nog je borg of meer kwijt.

Trouw doordeweeks

Trouwen in het weekend is nu eenmaal op alle vlakken het duurste. Van de trouwambtenaar en de locatie tot vaak ook andere leveranciers. Wanneer je jullie trouwdag verplaatst naar een doordeweekse dag kunnen jullie veel besparen. Iedere gemeente heeft zelfs een ochtend waarop je gratis kunt trouwen. Als je je zorgen maakt over de aanwezigheid van jullie gasten op een doordeweekse dag, verstuur dan de uitnodigingen ruim op tijd. Dan kan iedereen er bijtijds rekening mee houden. En buitenlandse gasten hadden waarschijnlijk voor een zaterdag bruiloft ook een of meerdere dag(en) vrij moeten nemen.

Doe het zelf

Veel deco ideeën zijn goed zelf te maken. HIER gaven we al eerder enkele tips. Organiseer een avond met vrienden en ga aan de slag met jullie trouwdecoratie. Vraag iedereen na te denken over creatieve invullingen die passen bij jullie stijl. DIY tutorials zijn volop beschikbaar op Pinterest en Youtube. Koop wat er nodig is de leukste ideeën te realiseren. Lekker drankje en inspirerende muziek erbij en gaan met die banaan.

Koop goedkoop

Dit onderwerp vinden we altijd een beetje lastig. Goedkoop is immers doorgaans duurkoop en niet erg duurzaam. Maar natuurlijk kun je op websites als Etsy diverse tweedehands spullen kopen. En zodra het weer mag zijn rommelmarkten dé plek om goedkoop accessoires op de kop te tikken. Op Meuk is Leuk vind je rommelmarkten in de buurt. Na afloop van jullie dag zet je de spullen net zo makkelijk weer online voor het volgende bruidspaar of verzamelaar.

Algemeen

Natuurlijk zijn er nog tal van andere manieren om te besparen op jullie trouwdag. Stel jezelf bij ieder item of iedere leverancier: past dit binnen het budget? Kan het goedkoper? Is het heel erg als dit onderdeel wordt weggelaten? En als je dan toch per sé ergens voor wil kiezen dat budgettair lastig wordt, maak dan de keuze iets anders te schrappen.

Onthoud dat het plannen van een bruiloft een ‘Kill your Darlings’ festijn van jewelste is. Gelukkig zijn alle emoties en de liefde van de dag onbetaalbaar!

 

Rock on!

Marike & Rob

Deel dit artikel


Blijf op de hoogte

Wil je onze blogs blijven lezen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een gratis melding op het moment dat we wat nieuws hebben gepost. 

Mis ons ook niet op de socials!

Lees ook

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.