Een dag vol klassieke romantiek

Hoe je trouwdag een perfecte één-op-één reflectie kan zijn van twee persoonlijkheden. Chrissy (ja, van DIT gastblog) en Norris zijn inmiddels getrouwd. En dat ging zo.

11 augustus 2021

 

Australisch aanzoek

Chrissy’s roots liggen in Australië en toen het stel in juli 2019 op het strand in Palm Cove was had Norris dé plek gevonden om Chrissy te vragen om voor altijd aan elkaars zijde te blijven staan. De ring, met een gouden hamerslag band en een Australische saffier tussen 2 diamantjes die hij liet ontwerpen bij Black Finch in Melbourne, droeg hij bij zich totdat hij de perfecte plek had gevonden voor het grote moment. ‘s Avonds vroeg hij Chrissy om haar mooiste jurk aan te trekken en reden ze met een hippie busje naar het strand in Palm Cove. Daar haalden ze fish & chips (en een veggie burger) en zaten ze, praktisch gekleed voor een gala, op het strand de zonsondergang te bewonderen. Was het aanzoek rock ’n roll? Het was in ieder geval precies zoals een huwelijksaanzoek hoort te zijn; over de top romantisch. 

Little White Chapel

De bruiloft vond plaats op zaterdag 1 mei. De trouwlocatie was het Koningskerkje in Beek (L). Een klein voormalig Protestants kerkje zonder religieuze poespas. Helemaal wit van binnen, grote ramen met veel lichtinval en een hardstenen zwarte vloer. Zowel Chrissy als Norris houden van minimalisme, de schoonheid van eenvoud. De details zorgen voor de extravagantie. Chrissy: "De grootte van het kerkje maakte dit voor ons de perfecte ‘Little White Chapel’ zoals we deze in Las Vegas ook voor ons hadden gezien. We liepen per toeval langs het kerkje, omdat we in januari 2020 naar Beek zijn verhuisd. Het kerkje ligt letterlijk om de hoek. We hadden niet verwacht zo spontaan onze trouwlocatie te vinden, maar toen we er binnenstapten voelde het meteen als ’the one." De kleine gelakte houtaccenten hier en daar gaf hen echt een jaren ’60 gevoel.

Uiteindelijk trouwden ze in een klein gezelschap van 30 gasten, inclusief het bruidspaar zelf. Dit had uiteraard te maken met de limiet die de overheid op dat moment had gesteld, maar de gedachte achteraf was dat dit de perfecte dag was. "We hadden het niet anders willen doen. We hebben met iedereen kunnen praten, dansen, cake eten. Het was zó intiem."

Klik voor deze locatie

Contemporary meets Las Vegas meets Rock ‘n Roll

Inspiratie voor hun stijl haalden ze vooral van de site van The Lane. Toevallig een Australische website, met mooie moodboards, precies naar hun smaak. Wie Chrissy kent van haar boutique FEE, weet dat zij graag alles in wit ziet, met heel veel licht. Ze speelden met gedrapeerde witte stoffen, met heel veel kaarsen en nog meer witte bloemen. Dit vormde het decor voor de ceremonie.

In eerste instantie was ‘Las Vegas’ het thema dat het stel voor ogen had. In dat kader hadden ze een zwart Elvis kostuum laten maken voor hun trouwambtenaar. Bij de ingang van het kerkje lieten ze een groot wit bord in de vorm van een kapel plaatsen met de tekst ‘A Little White Chapel’. Chrissy: "De bruidsmeisjes droegen lange zwarte tule jurken omdat de entree van ‘de bruid in het wit’ toch wel het moment suprême is en het ook enigszins onze rock ’n roll fashion-stijl moest vertegenwoordigen. De zusjes van Norris en zijn beste vriend waren zijn ‘best men’ en in onze huidige androgene samenleving vonden we het dan ook heel cool van de zusjes dat ze een zwart pak hadden aangetrokken en hun haar hadden opgestoken."

Ceremonieel geluk

Tegenwoordig willen er niet meer zoveel mensen trouwen, maar Chrissy en Norris zijn heel romantisch ingesteld. Chrissy: "Elkaar beloven er voor altijd voor elkaar te zijn, dat is waarvoor wij wilden trouwen. Het enige dat me lichtelijk tegenstond, was het cliché dat ‘een vrouw aan een man gegeven wordt'. Daarvoor ben ik teveel een moderne vrouw. Heel even heb ik erover nagedacht hoe rock ’n roll het zou zijn om alleen te lopen. Maar toen de dag dichterbij kwam en ik me besefte hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen dat ik nog een vader heb die met me mee wil lopen, heb ik de keuze gemaakt om de traditie in ere te houden."

Het stel trouwde ter plekke voor de wet, niet voor de kerk. Omdat ze wilden trouwen met hun familie en vrienden erbij wisten ze dat ze niet echt in Las Vegas zouden gaan trouwen. Dus ze wisten dat het een ‘Little White Chapel’ in de buurt zou worden en dat is het ook echt geworden. De muziek werd verzorgd door een Jazz trio en zij hebben voor Norris bij zijn entree het nummer ‘Roadhouse Blues’ van the Doors gespeeld en voor Chrissy het nummer ‘Into my arms’ van Nick Cave. Tijdens het tekenen hebben ze een pianoversie gespeeld van ‘Love’ van Lana del Rey. Chrissy: "Als we ook nog Pete Doherty als trouwambtenaar hadden kunnen regelen was het plaatje 100% compleet geweest. Maar helaas - we kwamen maar niet in Engeland om het te vragen en waarschijnlijk had hij ook nee gezegd, haha."

Het mooiste moment van de dag was voor Norris het moment dat hij daar vooraan in het kerkje stond, de deuren opengingen en Chrissy aan kwam lopen. Ook Chrissy vond dit het meest indrukwekkende moment, maar benoemt ook de ‘voorpret’ als heel bijzonder: "Samen met mijn moeder, mijn zusje en mijn beste vriendinnen ons klaarmaken voor ’the big day’"

Klik voor nog méér inspiratie

Originele outfits

De jurk, dat was nog even spannend. Eerst paste Chrissy een aantal traditionele jurken in de regio. Niet haar stijl! Door naar Amsterdam om eens iets anders te proberen, waar ze onder andere Laura Dols bezocht die vintage trouwjurken verkoopt. Maar ook dit was het niet voor haar, ze besloot dat ze toch meer van couture houdt. Chrissy: "ik was verliefd op de jurken van Wild at Heart Bridal, maar ik kreeg het niet over mijn hart die prijzen te betalen. Niet omdat dit het niet waard is, dat is het absoluut. Maar ik stak dat geld liever in onze ’nog te gebeuren’ huwelijksreis naar de VS. Mijn moeder had me graag in een haute couture jurk gezien, mijn modebewustheid heb ik echt van haar." Na lang zoeken vond Chrissy een boutique in Berlijn die een soortgelijke jurk had zoals ze die in haar hoofd had van Wild at Heart Bridal.

Het ging nog bijna mis: "ik was zo zenuwachtig om te bestellen dat ik mijn eigen straatnaam heb ingevuld, maar de postcode en plaatsnaam van FEE. Gelukkig kon ik dit de dag erna telefonisch rechtzetten en toen de grote doos geleverd werd, voelde ik me net Carrie Bradshaw [SATC] toen ze de grote doos met jurk van Oscar de la Renta kreeg." In de bruidsmodezaken was er steeds iets dat vermaakt moest worden aan de jurken; innemen, korter maken… maar deze jurk trok ze aan en zat meteen als gegoten. Ze liet de jurk aan haar ouders zien en zelfs haar vader kreeg tranen in zijn ogen. Toen wist ze dat dit de jurk voor haar was. Een simpele lange zijden witte jurk, met knoopjes over de rug en langs de manchetten van de pofmouwen. Een goede taille en een diepe v-hals. Voor Chrissy is deze jurk ‘contemporary & classic’. Chrissy: 'Norris zijn outfit was voor hem net zo bijzonder als dat mijn jurk dat voor mij was. Hij liet een zwart 70’s pak maken met een lichte flare pijp. Zijn dunne zwarte stropdas haalde hij bij Yves Saint Laurent toen we in Parijs waren en zijn schoenen waren zwart-witte korte cowboylaarzen met een Cubaanse hak. We hebben veel moeite gestoken in het creëren van onze look." Wat ons betreft een missie met een resultaat om door een ringetje te halen.

Something old, something new, something borrowed, something blue

De oorbellen van parels in organische vormen maakte vriendin en naamgenoot Chrissie van Galore Jewelry. De parelketting leende Chrissy van haar moeder en van haar zusje kreeg ze een traditionele lichtblauwe kousenband. Als ’something old’ kreeg Chrissy van haar moeder een broderie zakdoekje dat ze voor haar bewaard had.

Klik voor toffe sieraden

Songtekst met sentiment

We vroegen aan zowel Chrissy als Norris met een (stukje) songtekst te beschrijven hoe ze zich beiden voelden toen ze elkaar voor het eerst zagen op hun trouwdag. Het antwoord was natuurlijk allebei hetzelfde, omdat dit nummer letterlijk speelde op dat moment:

I believe in love
And I know that you do too
And I believe in some kind of path
That we can walk down me and you
So keep your candle burning
Make a journey bright and pure
That you'll keep returning always and evermore
Into my arms

Nick Cave - Into my Arms

Chrissy schreef eerder al een blog voor Wed & Wild. Op de vraag of bij het teruglezen hiervan de gedachte die ze toen had over hun dag is uitgekomen zegt Chrissy: "Helemaal. Er wordt je overal verteld dat je moet leren loslaten. Dat je niet 100% de controle kunt hebben over de dag zelf, dat er altijd dingen anders gaan en dat je dat zult moeten accepteren. In mijn vorige blog schreef ik dat we onze bruiloft hebben moeten verplaatsen en volledig hebben moeten aanpassen. Wie mij niet zo goed kent zegt dat ik ‘chill’ overkom. Wie mij heel goed kent weet dat ik met een notitieblok naast mijn bed slaap en een controlfreak ben. Deze bruiloft is voor ons gevoel precies zo verlopen zoals we deze hadden georchestreerd en daar zijn we heel dankbaar voor. Onze droombruiloft is werkelijkheid geworden." 

Fotograaf: Maud van Mulekom

Willen jullie Chrissy & Norris volgen? Dit kan via hun Instagram pagina The Last Romantics.   

Klik voor mooie jurken

Meer foto's

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.