Minder kosten met deze tips

Een gemiddelde bruiloft kost 15.000 euro. Een bedrag dat niet iedereen zomaar op de bankrekening heeft staan. Wees gerust, trouwen kan een stuk goedkoper. En het is niet alleen maar een kwestie van prioriteiten stellen. Met deze tips komen jullie al een heel eind!

14 januari 2022

 

Trouwlocatie

Gemiddeld gaat het meeste trouwbudget op aan de locatie. Deze moet immers groot genoeg zijn voor al jullie gasten. En bij goed weer is het ook wel prettig als iedereen naar buiten kan. Willen jullie dit goedkoper doen en ook nog wat mensen laten overnachten? Ga dan eens op zoek naar een toffe locatie via de website van Airbnb (https://www.airbnb.nl/) . Voor je het weet zitten jullie met gasten en al in jullie eigen kasteel of boerderij. Vergeet niet de eigenaar op de hoogte te brengen van jullie plannen. Dat voorkomt gedoe achteraf.

Klik voor info over lastige geldgesprekken

Bloemen

Bloemen zijn duur, punt. Zet het woord ‘bruids’ ervoor en de prijs is alweer gestegen voordat je ‘ja, ik wil’ hebt kunnen zeggen. Best jammer voor een product dat je slechts 1 dag in gebruik hebt. Als je niet al teveel waarde hecht aan een kleurenschema of het soort bloem is er een alternatief. Bij supermarkten als de Lidl zijn bossen bloemen te koop voor zachte prijsjes. Deze bloemen zijn doorgaans zo’n 10 dagen mooi. Koop een paar bossen op en organiseer een avond bloemschikken met je trouw-crew. En de bloemen van de ceremonie hergebruiken tijdens de receptie is echt geen doodzonde hoor.

Klik voor onverwachte kosten

Uitnodigingen

Wellicht een open deur, maar waarom papieren uitnodigingen versturen als dit ook digitaal kan? Zoveel voordelen! Je redt er niet alleen een paar bomen mee, maar jullie gasten kunnen ook met één druk op de knop aangeven of ze aanwezig gaan zijn. Met een formulier van Google worden jullie gasten meteen in een mooi overzicht verwerkt. Fantastisch voor de perfectionisten met een neurotische inslag, zoals wij van Wed & Wild. Natuurlijk laten jullie de uitnodiging alsnog drukken om aan jullie eigen muur te vereeuwigen. 

Klik voor de kosten van een bruiloft

Eten

We merken dat het een gevoelig onderwerp blijft: gasten vragen hun lievelingsgerecht mee te nemen. In Amerika gebeurt het vaker onder de noemer Potluck. Iedereen aanwezig neemt iets mee waar iedereen van kan eten. Het gevolg is een rijk gevulde tafel vol heel diverse lekkernijen. Vinden jullie dit toch een brug te ver? Dan is het zeker goedkoper om jullie fancy seated diner in te ruilen voor een of meerdere informele foodtruck(s) waar gasten hun zakje frietjes, kebab of hamburger kunnen scoren. En, afhankelijk van de locatie en stijl, is gewoon pizza’s bestellen ook een optie. We zagen het al eens bij een bruidspaar dat trouwde in een bowlingbaan. Daar paste het perfect! 

Rock on!
Marike & Rob

Klik hier voor nog meer goedkoop trouwen

Ook interesssant

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.