Onverwachte kosten op jullie trouwdag

Dat het verstandig is een begroting te maken voordat je begint met het plannen van de trouwdag is inmiddels wel duidelijk. Kosten voor de locatie, de catering en jullie outfits zijn daarin duidelijk gespecificeerd. Maar welke kosten zijn minder voor de hand liggend? We bereiden jullie voor op eventuele onverwachte kosten.

19 mei 2021

 

Haar en make-up

Wanneer je een professioneel kapster of visagist inhuurt om jullie haar en make-up te doen is het vaak gebruikelijk een soort van trial te doen. Eigenlijk is dit de generale repetitie voor jullie looks zodat het op de dag zelf snel en soepel verloopt. De kosten voor dit soort trials is natuurlijk afhankelijk per aanbieder, maar begroot hier zo’n 50 euro voor.

Schoonheidsbehandelingen

Hieronder valt alles van gezichtsbehandelingen tot het laten bleken van je tanden, speciaal voor de trouwdag. En witte benen onder een witte jurk is wel erg wit, dus denk ook aan spray tans. Een denk hierbij ook aan de bruidegom voor bijvoorbeeld een behandeling bij de barbier. Alles bij elkaar begroot je hier tussen de 100 en 400 euro voor, afhankelijk van de wensen.

Bruidsmeisjes / -jonkers / getuigen

Wie betaalt voor de schoonheidsbehandelingen van al jullie bruids helpers? Als ze dit zelf doen, dan hoeft dit natuurlijk niet in jullie begroting. Is dit nog niet afgesproken? Haal dan eventuele twijfel weg door hier duidelijke afspraken over te maken. Wanneer wordt besloten dat jullie hiervoor betalen begroot hier dan zo’n 100 euro per persoon hiervoor. Bekostigen jullie ook hun outfits? Verdubbel dan het bedrag.

Trouwoutfit vermaken en stomerij

In de periode tussen het kopen van jullie outfits en de daadwerkelijke trouwdag kan er vanalles gebeuren. Afvallen door de drukte of bijkomen van een zwangerschap. Het groter of kleiner maken van de jurk en/of het pak kost geld. Jullie willen ongetwijfeld fris voor de dag komen en jullie outfits dus nog even langs de stomerij brengen. Kleding vermaken kost tussen de 50 en 250 euro, afhankelijk van de wijziging. Stomerij: denk aan minimaal €75 tot €100 euro voor een eenvoudige trouwjurk en €150 tot €200 euro voor een duurdere / complexere bruidsjurk. Een pak laten stomen is aanzienlijk goedkoper.

Klik voor handige hacks

Goed ondergoed

Niet het eerste waar je aan denkt als je je outfit uitzoekt, maar lekker zittend ondergoed is een must voor zowel bruid als bruidegom. De hele dag rondlopen met te strak zittend of afzakkend ondergoed is echt het laatste dat je wilt. Begroot hier 50 euro per persoon voor.

Hotels

Wonen jullie een eindje weg van de trouwlocatie? Dan zou je ervoor kunnen kiezen de avond voor de grote dag te blijven overnachten in een hotel in de buurt. Dat is dan meteen de plek waar jullie je op de ochtend zelf klaarmaken. Houd er rekening mee dat wanneer jullie in de ochtend de tijd nodig hebben om alles voor te bereiden je waarschijnlijk voor 2 nachten betaalt in verband met het niet halen van de uitchecktijd. Een extra nacht kost al snel rond de 150 euro voor een standaard kamer.

Buiten

Wanneer de zon schijnt kun je er bij sommige locaties voor kiezen jullie dag buiten te vieren. Misschien is er wel een mooie tuin die in bloei staat. Best een mooie optie. Soms worden er extra kosten berekend voor een outdoor optie. Wil je de optie overwegen? Begroot dan voor de zekerheid 150 euro.

Bruidstaart aansnijden

Wanneer jullie je eigen bruidstaart meenemen naar de locatie, maar wel van het personeel verwacht dat ze deze aansnijden en serveren dan zitten hier vaak kosten aan verbonden. deze kosten liggen rond de 2,50 euro per persoon.

Postzegels

Het wordt vaak vergeten. Je begroot de kosten voor het ontwerp en het drukken van jullie uitnodigingen, maar dan vergeet je het feit dat ze ook nog verstuurd dienen te worden. Een postzegel kost al snel 1 euro. De som is dan makkelijk te maken: 1 euro maal het aantal gasten. Dit bedrag begroot je.

Klik voor locatie weetjes

Eigen drank

Een locatie kan akkoord gaan met het meenemen van jullie eigen wijn of champagne, maar zij rekenen hier vaker wel iets extra’s voor. In het engels ook wel ‘corkage’ genoemd. Per fles kunnen deze bedragen oplopen van 5 euro tot 15 euro per fles. Voordat je een afspraak maakt over een te hoge prijs kan het lonen eerst te checken wat de drank bij de locatie kost. Want 15 euro extra per fles afrekenen terwijl de wijn op de locatie ook 15 euro kost, dat slaat natuurlijk nergens op.

Eten en drinken voor de foto- en videograaf

Zowel de fotograaf als de videograaf zijn van vroeg tot laat in de weer om jullie dag zo goed als mogelijk vast te leggen. Vergeet hen alsjeblieft niet te voeden. Dit onderdeel wordt heel vaak vergeten, omdat je al snel alleen gefocused bent op de gasten. Een gevulde maag is ook heel goed voor de creativiteit. Mooi beeldmateriaal gegarandeerd! Begroot 75 euro per persoon hiervoor.

Cadeautjes voor alle hulp

Jullie bruidsmeisjes, getuigen en andere hulp verdient wel een bedankje na alle voorbereidingen van de afgelopen tijd. Een klein gebaar om hen te bedanken voor hun inzet, advies en ondersteuning. Dit kun je qua kosten natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Geliefde naasten

Als blijk van waardering voor hun onvoorwaardelijke steun aan jullie is een bloemetje voor jullie ouders of andere geliefde naasten wel op z’n plaats. Een kort moment om stil te staan bij hen die zo belangrijk voor jullie zijn kan een mooie toevoeging zijn aan jullie dag. 30 euro per persoon in de begroting.

Vervoer voor gasten

In de basis zijn jullie natuurlijk niet verantwoordelijk voor het vervoer van jullie gasten. Maar als jullie ervoor kiezen de dag op meerdere locaties te laten plaatsvinden kan het wel handig zijn. Of wanneer de locatie geen parkeerplek heeft en jullie gasten op een andere plek moeten parkeren. En ook wanneer hen wordt gevraagd met het openbaar vervoer te komen is een pendelbus naar de locatie geen overbodige luxe. Begroot hier 500 euro voor.

Klik voor bruidsmeisjes inspiratie

Bloemen buiten het seizoen

Als je graag bloemen wilt die niet bloeien in het seizoen waarin je trouwt dan kunnen de extra kosten hiervoor aardig oplopen. Buiten dat het goedkoper is om met bloemen te werken die op dat moment bloeien is het ook een stuk duurzamer. Wil je toch graag die zonnebloem in de winter? Reken dan op zo’n 500 euro extra, vanzelfsprekend afhankelijk van de aantallen.

Paspoorten

Op huwelijksreis met een verlopen paspoort? Dat gaat niet. Wanneer je hier pas laat achter komt kan dit al snel 100 euro extra kosten. Check dus op tijd de geldigheid van jullie paspoorten.

Decoratie

Onze tip: begroot altijd 100 euro meer voor decoratie dan je van plan was. Kosten voor kleine last minute extra’s zoals een paar linten hier of een paar extra ballonnen daar lopen al snel op.

Bedankbriefjes

De dag is voorbij en jullie zijn helemaal in de wolken. Jullie willen je gasten bedanken voor het mogelijk maken van dit gevoel en dus stuur je iedereen een bedankje. Zelf schrijven geeft het een persoonlijke touch, maar postzegels dienen ook hiervoor begroot te worden. Begroot hier 100 euro voor.

DIY projecten

Alhoewel het maken van eigen decoratie en andere props kostenbesparend kan werken dient er wel een bedrag voor te worden begroot. Maak een plan: wat ga je maken? Hoe ga je het maken? En wat kost het? Om eventueel wat tijd en geld te besparen: vraag na bij familie en vrienden of zij toevallig soortgelijke items hebben. Je zult verbaasd zijn wat mensen thuis hebben staan.

 

Rock on!
Marike & Rob

Klik voor DIY deco ideeën
contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.