Een speciale Wed & Wild shoot

Wed & Wild bestaat deze maand 1 jaar. Tijd dus voor een fotoshoot, vonden wij. Hoe deze tot stand kwam tussen twee partijen die elkaar niet kenden en waar dit voor beiden de eerste keer was lees je hier.

05 augustus 2021

 

Hersenspinsels

We houden van sterke vrouwen die daadwerkelijk vrouw durven zijn. Die houden van make-up, sieraden en mooie kleding. En tegelijkertijd laten zien dat ze in charge zijn. Het een sluit het ander natuurlijk nooit uit, maar je kunt nooit genoeg de nadruk leggen op de kracht van de combinatie. Met dat gedachtengoed gingen we op zoek naar inspiratie voor de shoot. En toen ontvingen we een bericht van Margé van CREATE. Een styliste die kort daarvoor de stap naar zelfstandigheid had gezet. Onze stijl beviel haar wel en we besloten samen verder te werken aan de shoot. Het klikte en ons moodboard kreeg al snel vorm. Het was rock ‘n roll dat de klok sloeg, maar we merkten dat dit thema al snel gezelschap kreeg. Er kwam een beetje glam bij, maar ook enkele industriële tinten. We dachten: 'het zal wel' en lieten de ‘hokjes’ steeds meer los en zo ontstond een combinatie van onze gezamenlijke hersenspinsels. Strijp-S in Eindhoven is een soort creatieve speeltuin met ateliers, industriële gebouwen en bijzondere winkels. Opgetrokken uit de fabrieken van Philips een juweeltje aan de rand van Eindhoven. De perfecte locatie voor onze shoot! De binnenfoto's zijn gemaakt in het Klokgebouw, in normale tijden dé locatie voor ondermeer festivals. Al onze weer apps gaven verschillende weersomstandigheden aan met als gevolg dat de buitenfoto's gemaakt zijn in de regen. Vonden we niet erg, het resultaat mag er wezen! 

Klik voor meer over de locatie

Kleding en bling

Ons fotogenieke model Vera, zelf verloofd, stond te trappelen om haar medewerking te verlenen aan deze shoot. Maar wat ging zij dragen? Assepoester in Arnhem staat bekend als de ‘niet-truttige’ trouwwinkel. Wij houden van ‘niet truttig’ en ook van mooie trouwkleding, dus die keuze was snel gemaakt. Outfits passen met Vera werd een feestje op zich. Niet alleen de kleding was stoer, ook het personeel was relaxed en behulpzaam. Uiteindelijk kozen we voor 2 rokken en 1 kanten topje. Zo’n beetje alle kleding bij Assepoester is verkrijgbaar onder de 1000 euro. Bride to be? Ga zeker even langs in Arnhem! Verder wilden we veel over the top sieraden. Veel goud en parels in kettingvorm. In Sittard ligt een magnifieke plek voor al je sierlijke, subtiele maar ook de ultieme 'in your face' sieraden: Trendjuwelier Bemelmans. Twee zussen runnen deze winkel en dat doen zij niet geheel onverdienstelijk. Volg hen op Instagram voor toffe foto’s, maar ook online bestellingen. Al de gouden sieraden en parels komen van hen. De zilveren komen van Jolanta Pawlak. De visagie is gedaan door Neesha Chantrel.

Klik voor meer trouwoutfits

Leren kunstwerkjes

Dan de jasjes. Oh, die mooie handbeschilderde jasjes van Miss Billy. In haar roze container gevestigd op Strijp S in Eindhoven maakt Silke van vintage leer en spijker de tofste creaties. De ‘Married as Fuck’ variant maakte ze speciaal voor deze shoot waardoor wij ons uitermate bevoorrecht voelen. Het jasje met de Bowie-flits is beschilderd door Jeroen Sarkol. Jasjes kopen? Kan hoor!

Klik voor nog meer jasjes

Bloemen, taart en nog meer suiker

In Maastricht is Babette Kessels actief als plantaardig vormgeefster. Een betere functienaam voor haar werkzaamheden is haast niet te bedenken. Alle bloemen in deze shoot komen van haar. We waren vooral heel erg gecharmeerd van het bruidsboeket in de vorm van de ring en de spetterende kleur rood die ze gebruikt heeft. Babette maakt werkelijke kunstwerkjes. Check zeker eens haar portfolio. Momenteel wordt in Roermond een creatieve hotspot gecreeërd op het oude Philipsterrein. Alles is nog in opbouw, maar men is al begonnen met een zondagse markt. Op deze markt is wekelijks Koekje van IJs en Deeg te vinden. Een foodtruck van twee dames die de mooiste ijscreaties maken. IJsjes met namen als Johnny Dipp en Lick Jagger gaan als warme broodjes over hun blauwe foodtruck toonbank. Zij zijn verantwoordelijk voor de zwarte taart met roze versiering. In Roermond? Bezoek het terrein van Weerstand en laat jezelf gaan. Felice van Luna Events verzorgt niet alleen kinderentertainment op o.a. bruiloften, maar draaide voor deze gelegenheid ook zwarte suikerspinnen en deelde haar snoep met ons. Na deze shoot duurde het even voordat haar suikerspinnen weer ouderwets roze waren.

It's a wrap!

De samenwerking met al deze partijen was een feest. Al die creativiteit in 1 ruimte zorgde af en toe voor een overkill aan prikkels, maar het voldane gevoel overheerste na afloop. In 1e instantie wilden we teveel. Fotograaf Rob van der Donk probeerde ons enthousiasme nog te sussen, maar we waren al te ver heen. Op de dag zelf betekende dit, uiteraard, dat we niet alles konden doen wat we graag wilden. Maar tegelijkertijd was er ook ruimte voor improvisatie. Zo'n eerste shoot is een goede oefening voor de shoots to come. We willen iedereen enorm bedanken voor hun input. En we hopen natuurlijk dat jullie als toekomstige bruidsparen veel inspiratie halen uit deze shoot. We hebben het met alle liefde voor jullie gedaan!


Rock on!
Marike, Rob en Margé

Ere wie ere toekomt:

Idee & styling: Wed & Wild ism CREATE
Assistent styling: Steven de Wit
Fotografie: Rob van der Donk
Locatie: Strijp-S & Klokgebouw
Model: Vera 
Rokken & kanten top: Assepoester
Gouden sieraden & parels: Trendjuwelier Bemelmans
Zilveren sieraden: Jolanta Pawlak
Leren jasjes met teksten: Miss Billy
Leren jasje met Bowie flits: Jeroen Sarkol
Bloemen: Babette Kessels
Visagie: Neesha Chantrel
Zoete lekkernijen: Luna Events
Taart: Koekje van IJs & Deeg

 

Klik voor suikerspinnen
contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.