Van boom tot boom.

Uitnodigingen, save the dates, naamkaartjes, bedankjes. Als jullie alles lekker old school willen drukken en versturen dan kost dat een hoop papier. Op zich niks mis mee. Maar als je dan toch bezig bent, maak het dan meteen zo duurzaam mogelijk. Een kleine moeite, maar een groot gebaar.

01 juli 2021

 

Punten van aandacht

Waar dien je op te letten als je kiest voor duurzaamheid? Er zijn een aantal aandachtspunten die je kunt toepassen bij jullie zoektocht naar duurzame stationary.
♥ Kies voor papier met een keurmerk.
Met het FSC 100% keurmerk (duurzame bossen) en het FSC recycled keurmerk (geen bomen gekapt) zit je altijd goed. Voor meer informatie over keurmerken zie ook HIER of HIER. Of kies voor Vibers. Een papiersoort gemaakt van olifantgras dat in Nederland groeit, dus weinig co2 uitstoot. En 100% recyclebaar. Vibers vind je o.a. HIER. Nog meer tips voor duurzaam papier vind je HIER
♥ Werken met stickers? Kies dan ook hier voor een duurzame variant. Met PVC vrije stickers kom je al heel ver. Maar let ook op de grondstoffen van de lijm. De zogenaamde composteerbare etiketten zijn te vinden via Bio4Life
♥ Koop bij een lokale ondernemer. Dit is niet per sé heel duurzaam, alhoewel het helpt tegen co2 uitstoot. Maar het ondersteunen van kleine ondernemers zorgt op de lange termijn wel voor een positieve economie en blije gezichten!

Klik voor keurmerk tips

Groei papier

Een aparte vermelding waard is groeipapier. Papier dat je na het lezen van de boodschap kunt planten! In het papier zitten zaadjes verwerkt die uitgroeien tot mooie bloemen. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is dus ook nog eens super duper duurzaam. Groeipapier is o.a. te bestellen via, hoe kan het ook anders groeipapier.com.

Klik voor groeipapier

Duurzame ontwerpers en drukkers

Waar kun je terecht voor al deze verduurzaming? We hebben een aantal toffe websites op een rijtje gezet.

Kekootje
Kekootje is een ontwerpstudio voor originele & duurzame bloeikaarten & stationery. Kekootje is daarnaast specialist in drukwerk op groeipapier (eigen drukkerij) en in duurzame bloemcadeautjes voor events.

LAB1823
De stijl van Lab1823 kenmerkt zich door minimalistische ontwerpen met een romantische touch en in kleuren die elkaar versterken. Met veel liefde en passie ontwerpen zij de mooiste kaartjes. Kaartjes worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.

Ik blijf je trouw
Mooie ontwerpen van duurzame, natuurlijke en gerecyclede materialen die zonder plastic gemaakt en verzonden worden. Met extra liefde voor het ontwerp én onze planeet. Kies een trouwkaart en bestel een gratis proefkaart.

 

Rock on!
Marike & Rob

Klik voor nog meer duurzaamheid
contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.