Tips voor een persoonlijke trouwdag

We schreven al eerder een blog met tips voor een persoonlijke ceremonie. Maar jullie trouwdag bestaat natuurlijk uit meer onderdelen die een persoonlijkere aanpak verdienen.

16 juni 2021

Gelukkig zijn we allemaal verschillend. Dit zorgt voor een bonte verzameling aan mensen. Het is dan toch vreemd dat sommige stellen op de belangrijkste dag van hun leven kiezen voor een standaard bruiloft. Met deze simpele tips geven jullie een flinke persoonlijke tint aan jullie dag. 

Schrijf jullie eigen geloften

Dit klinkt als iets dat iedereen toch doet? Nope! Veel stellen skippen de geloften of laten het praat gedeelte over aan anderen. Mogelijk omdat dit onderdeel voor sommigen te persoonlijk is om te delen met iedereen. Maar wat is er nou mooier dan aan elkaar vertellen waarom je juist met hem of haar trouwt. Het hoeft niet meteen een groot tranendal te worden, met humor zijn emoties ook goed te tonen. Doe waar je je goed bij voelt. Bespreek waarom jullie zo goed bij elkaar passen, hoe jullie toekomst eruit ziet of pak die ene anekdote die jullie al jaren koesteren. En als jullie dit liever niet en publique doen, schrijf ze dan alsnog en lees ze aan elkaar voor wanneer jullie alleen zijn. 

Klik voor gelofte boekjes

Heroverweeg tradities

Pak een lijst met alle bruiloft tradities erbij en ga er eens goed voor zitten. Streep de tradities weg die jullie beiden niet aanspreken. De betreffende traditie kan ook vervangen worden door jullie eigen creatieve alternatief. Het is overigens super leuk om samen een brainstormsessie te organiseren waarin jullie eigen tradities worden geboren.

Fotowand

Verzamel foto’s waarop jullie gasten staan, maar ook foto’s van overleden dierbaren en gasten die niet aanwezig kunnen zijn. Print deze uit en maak er een soort ‘Wall of Fame’ van. Iedereen vindt het doorgaans leuk zichzelf voorbij te zien komen en daarmee herinneringen aan dat moment op te halen. Deze dag vier je immers jullie liefde samen met jullie vrienden en vrienden, zij zijn dan ook allemaal eregasten en verdienen een plekje op deze wall.

Klik voor bijzondere fotolijstjes

Persoonlijke boodschap

Schrijf een persoonlijke boodschap voor al jullie gasten. Zorg dat zij deze boodschap zien wanneer ze hun plek aan tafel innemen. Geen tafelsetting? Zet dan envelopjes neer bij de ingang met deze boodschap erin. Maak van deze boodschap een waarvan de desbetreffende gast meteen ziet dat jullie er moeite voor hebben gedaan. Dit wordt erg gewaardeerd en sommige gasten zullen geraakt zijn door dit liefdevolle gebaar. Twee zinnen per boodschap kan al genoeg zijn.

Klik voor geschikt papier

Jullie tentoonstelling

Schelpen van jullie eerste strandvakantie samen, het entreekaartje van jullie leukste festival-ervaring of misschien zelfs een voorwerp dat betrekking heeft op een gezamenlijke dierbare die is overleden. Aan dit soort items zit altijd een verhaal of anekdote. Toon deze items in jullie eigen tentoonstelling en vertel middels kaartjes die je ernaast hangt het verhaal dat erbij hoort. Leg uit waarom dit item zo belangrijk is voor jullie. Gasten zullen het prachtig vinden.

Schrijf op een schoen

Een trend die wij wel kunnen waarderen. Een kort stukje tekst schrijven op de onderkant van de schoen van je aanstaande. Een liefdevolle boodschap waarin je kort uitlegt waarom deze dag zo bijzonder is en waarom je niet kunt wachten met hem of haar te trouwen. Aan het einde van de dag zal er niet veel van over zijn. Zorg er dus voor dat je aanstaande weet dat je liefde op een van de schoenen staat uitgeschreven.


Rock on
Marike & Rob

Klik voor stiften
contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.