Nee, ik wil niet!

Huh, wacht.. Wat? Ja, je leest het goed. Dit stel bedacht dat het feit dat ze niet gingen trouwen een goede reden was voor een feestje. En vooral om het woord 'niet' eens in het zonnetje te zetten.

19 augustus 2021

 

Het niet trouwen festival

Bas en Nadine waren drie jaar bij elkaar en wilden dit heel graag vieren. Maar trouwen was voor beiden op dat moment in hun leven samen geen wens. Trouwen stond voor hen gelijk aan klassiek en traditioneel en met die twee aspecten hadden ze allebei vrij weinig. Maar dus wel een feest. Een feest om hun liefde te vieren. En eigenlijk ook om heel bewust NIET met elkaar te trouwen, maar wel nadrukkelijk voor elkaar te kiezen. In hun eigen woorden: 'Ram romantisch'. Net als bij een bruiloft ging het stel op zoek naar een locatie. Dit werd 't Bieemerhofke in Sibbe. Familie en vrienden ontvingen allemaal een uitnodiging en het feest kon beginnen. 

Klik voor duurzame stationary

Tradities

Op de vraag of er toch een paar tradities zijn ingeslopen antwoordt Bas deels ontkennend. "De tradities die er waren, waren tamelijk arbitrair: Speeches worden er altijd wel gehouden op een dag als deze. Verder was er een niet-trouwjurk, een niet-bruidsboeket en een kousenband. Maar er waren geen ringen en ook geen ceremonie. De vraag: 'wil je niet met me trouwen' is ook niet gesteld. Maar er zijn tijdens het feest/festival wel heel veel niet-aanzoeken, niet-scheidingen en allerlei andere niet-igheden geweest." 

Verwarring

Familie en vrienden waren, na ontvangst van de uitnodiging, vooral enthousiast. Maar deels ook in totale verwarring. Sommigen dachten dat Bas Nadine op het festival ten huwelijk zou gaan vragen. Sommigen hadden geen idee wat hen te wachten stond en vroegen zich af hoe niet-trouwen in z'n werk zou gaan.

Klik voor leuke info

Festival

Het stel koos voor een festival opzet. "Inclusief podium, een aantal live-bands en DJ. Inclusief een ijskraampje en koffie-truck. Inclusief festival-fingerfood en inclusief godsonmogelijke hoeveelheden bier en minstens evenveel vrienden." Het meest formele moment was toen de vader van de bruidegom een speech hield. "Alle momenten waren even bijzonder" vervolgt Nadine. "Maar het meest bijzondere moment vond ik wel de speech die Dirk, mijn  autistische maar vooral fantastische halfbroertje, die in zijn verhaal minstens 800 keer het woord ‘niet’ had weten te verwerken. En we hadden heel veel mazzel met de mooiste zonsondergang in het Heuvelland OOIT".

Klik voor festivalbruiloft

Kont tegen krib

"Uiteraard moet iedereen helemaal zelf weten of ze willen trouwen of niet. Maar voor ons voelde het 'kont-tegen-de-krib' gevoel lekker rebels. Als je dit gevoel zelf wil ervaren dan raden we zeker aan een niet-trouwen feest te geven. Het verwarrende principe ervan legt al een mooie basis voor een top dag!" Door dit blog ook zin in een niet-trouwen feest? Bas en Nadine worden, als geestelijk moeder en vader van dit briljante concept, graag uitgenodigd.

Inmiddels zijn Bas en Nadine echt getrouwd. De beweegredenen hiervoor lagen meer op het praktische vlak, maar ook dat feest was er niet minder om. 

Klik voor muziek op je bruiloft
contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.