Stay cool op jullie trouwdag

Trouwen in de zomer: ceremonie in de zon, spelende kinderen in het gras, cocktails tot de zon ondergaat. Klinkt niet verkeerd toch? Vinden wij ook. De steeds heter wordende zomers kunnen er echter ook voor zorgen dat jullie gasten vooral heel erg gaan zweten. Gelukkig zijn er oplossingen. 

09 juni 2021

Natuurlijk houden jullie er zelf rekening mee dat het wel eens warm zou kunnen worden. De voorbereidingen zijn immers jullie leven geworden en de weersvoorspellingen dus ook. Luchtige rugloze zijden jurk, open blouse en slippers; jullie weten wel raad met die zon. Jullie gasten kunnen zich echter akelig vergissen in hun kledingkeuze op jullie zomerse trouwdag. Wat kunnen jullie eraan doen om het zo luchtig mogelijk te houden?

Frisse stoelen

Vermijd metalen stoelen. Metaal wordt heet in de zon en dat is niet best voor de blote lichaamsdelen van jullie gasten. Ditzelfde geldt natuurlijk voor al het andere meubilair dat contact heeft met de huid, denk aan sta-tafels. Kies voor gestoffeerde stoelen of stoelen met losse kussens. Bij het creëren van een zithoek geldt de 100% schaduw regel.

Drinken, drinken en nog eens drinken

Een open deur, zeker. Maar drinken is nog altijd de beste remedie tegen uitdroging. En met drinken bedoelen we natuurlijk simpel water uit de kraan of uit fles. Water is misschien een beetje saai voor jullie fancy bruiloft. Overweeg daarom om (ook) kokoswater te serveren. Kokoswater zit boordevol mineralen en andere voedingsstoffen om gehydrateerd te blijven. Een mooie manier om het te presenteren is, hoe kan het ook anders, in de originele vrucht: de kokosnoot, natuurlijk met een papieren rietje!

Kokoswater bevat veel voedingsstoffen / klik voor meer info

Frisse (alcoholvrije) cocktails

Nog sexier dan kokoswater is natuurlijk een drankje met een kleurtje. Alcoholvrije cocktails met vers fruit en veel crushed ice laten rondgaan gedurende de dag is niet alleen een lust voor het oog. Natuurlijk kun je ervoor kiezen de alcohol wel toe te voegen, maar met heet weer is een waarschuwing wel op z’n plek. Geef de cocktails namen om er een persoonlijke touch aan te geven en zet ze erbij op de menulijst.

Pool party

Tja, de grootste inkopper die er is: vier je bruiloft in de buurt van een zwembad. Wellicht bij vrienden thuis of misschien is er wel een zwembad aan een ligweide te huur. Decoreren to the max! Met bijvoorbeeld omgekeerde paraplu’s met bloemen of grote opblaas flamingo’s. Zijn er gasten aanwezig zonder zwemdiploma? Regel een badmeester die de boel in de gaten houdt. Veiligheid voorop!

Zwembaden zijn een blanco decoratie canvas

Zonbescherming overal

Zorg voor een mandje met zonbescherming met een hoge factor (20+). En eventueel ook wat flesjes after sun voor als het avond wordt en de eventuele verbrande plekken voelbaar worden. Een bak met kleine parasols of paraplu’s kan ook handig zijn. Dan kunnen jullie gasten zelf bepalen of ze wel of niet in de zon willen zitten of staan. Voeg daar nog waaiers aan toe en jullie hebben je taak als meelevende gastvrouw/man volbracht. Waaiers kun je ook nog laten personaliseren met bijvoorbeeld het programma van de dag, kijk maar HIER. Vergeet ook de muggenspray niet voor de avond.

Licht eten

Skip de grote zware buffetten met veel vlees, pasta en warme groenten. Zorg voor licht verteerbare hapjes en serveer alles in delen. Denk aan salades met vis, gazpacho of rijk besmeerde sandwiches met komkommer en tonijnsalade. En voeg daar veel vers fruit en frisse groente aan toe zoals watermeloen, ananas en cherry tomaatjes.

Licht verteerbaar eten / klik voor gazpacho recepten

Slimme locatie

Zorg ervoor dat de plek waar het merendeel van het programma plaatsvindt er een is met veel schaduw. Geen schaduw te vinden? Maak zelf schaduw. Dat kan natuurlijk met parasols, maar dat ziet er al snel terras achtig uit. Alhoewel DEZE best door de anti-saaiheids keuring kan komen wat ons betreft. Een schaduwdoek is wellicht een beter alternatief. En in dit blog lees je alles over bijzondere tenten. Uiteraard is natuurlijke schaduw door bomen of andere planten een stuk magischer en meteen beter voor de foto’s.

Andere volgorde

Overweeg het programma om te gooien. Plan de ceremonie rond zonsondergang (wow, jullie foto’s worden awesome!). De rest van de dag plan je in zoals je wil. Zorg er alleen wel voor dat jullie niet al te veel drankjes drinken, dat kan de ceremonie aardig in de war schoppen. HIER lees je meer over het alternatieve trouwdag programma.

Alternatieve locatie

Normaal gesproken adviseren we bruidsparen aan een locatie te vragen of er ook een mogelijkheid is naar buiten te verplaatsen bij goed weer. Maar bij heel heet weer is het de moeite waard dit om te draaien. Als het echt heel erg heet wordt is een binnenlocatie, voor bijvoorbeeld de ceremonie, helemaal zo gek nog niet. De rest van de dag kan dan altijd nog buiten plaatsvinden.

 

Rock on
Marike & Rob

Schaduwrijke zithoek / klik voor schaduwdoek opties
contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.