Eerste hulp bij het ontlopen van een traditioneel vrijgezellenfeest

Bij Wed & Wild zijn we altijd wel in voor een feestje. En dat geldt ongetwijfeld ook voor de meeste lezers van dit blog. Maar hoe ga je als niet-traditioneel bruidspaar om met het traditionele vrijgezellenfeest dat jullie vrienden ongetwijfeld voor jullie gaan organiseren?

12 november 2021

 

Vrijgezellenfeest dilemma

Traditioneel (daar heb je ‘m weer) gezien wordt een vrijgezellenfeest georganiseerd door vrienden en/of familie om het bruidspaar, los van elkaar, nog één keer los te laten gaan met alle duivelse gewoonten die na het voltrekken van het voorgenomen huwelijk verleden tijd zullen zijn. We hoeven de activiteiten niet op te noemen om een duidelijk beeld te geven van een dergelijk feest. Als de organisatoren jullie een beetje kennen kunnen zij vast goed inschatten wat jullie leuk en vooral niet leuk vinden. Als dit vertrouwen bestaat geniet er dan van en laat je onderdompelen in een plezant samenzijn met vrienden. Maar wat nou als je vermoedt dat er iets staat te gebeuren waar je echt geen trek in hebt?

Klik voor meer tips

Wees duidelijk over je vrijgezellenfeest

Allereerst is het verstandig om met je partner te bespreken of jullie het gewoon loslaten of dat jullie voorwaarden gaan bepalen voor de organisatie van een vrijgezellenfeest door derden. De traditie om mannen en vrouwen te scheiden kan bijvoorbeeld iets zijn dat heel ver van jullie af staat. En alleen al de gedachte aan strippers, konijnenpakjes, een cursus paaldansen en shotjes voor een kus doet jullie gruwen. Maar misschien willen jullie de organisatie wel gewoon in eigen hand houden. Waar je ook voor kiest, maak het kenbaar aan je omgeving. Dan kunnen de mensen om jullie heen er altijd nog nog een creatieve draai aan geven.

Klik hier voor meer inspiratie

Oh die gevoelens over je vrijgezellenfeest ..

Gevoelens van ondankbaarheid en verwendheid kunnen de kop opsteken als je aangeeft wat je wel en niet wil. Het is natuurlijk van oudsher het enige onderdeel van je bruiloft waar je niks over te zeggen had. Maar tijden veranderen, evenals behoeften. Probeer altijd zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven, ook als het even pijn doet voor je omgeving. 

Klik voor meer voorbereiding tips

Daag vrijgezellenfeest tradities

Sommige stellen kiezen voor helemaal geen vrijgezellenfeest. De voornaamste reden hiervoor is om kosten te besparen. De bijdrage van eenieder is vaak een gevoelig onderwerp en de een heeft nu eenmaal meer dan de ander. De term 'vrijgezellenfeest' is voor velen ook verwarrend. In 9 van de 10 gevallen is geen van jullie beiden immers nog vrijgezel. Dat er een behoefte bestaat om vlak voor jullie trouwen in een wat intiemere setting een feestje te geven met welke invulling dan ook begrijpen wij heel goed. Noem het dus gewoon zoals jullie zelf willen. Als de lol er maar niet minder van wordt. De druk kan ook wat worden weggenomen (en de controle terug) wanneer het feest pas na jullie trouwdag plaatsvindt. Als de tradities toch al aan alle kanten het raam uitvliegen, trek het dan gewoon nog een beetje door. In plaats van dat deze dag draait om jullie als bruidspaar of jou als bruid kan het ook draaien om andere aspecten van de trouwdag. Bijvoorbeeld het bedanken van jullie vrienden voor hun betrokkenheid bij de voorbereidingen en hun engelengeduld voor het luisterend oor in tijden van bruidsplanning stress. En mocht het feestje alsnog duur uitvallen, zorg er dan voor dat iedereen voldoende tijd krijgt om ervoor te sparen. Wanneer jullie kiezen voor deze variant is de stap om mensen uit te nodigen die niet op de bruiloft waren wat sneller gezet. Is toch minder awkward dan andersom. 

Klik voor meer nageniet tips

Vrijgezellenfeest alternatieven

Wel een feestje maar liever niet zoals je verwacht dat je omgeving het gaat organiseren? Wees je crew altijd een stapje voor en stel een alternatief voor. Iets waar jullie je goed bij voelen en wat helemaal bij jullie past. Als dit betekent dat je aan het einde van de dag alsnog met je hoofd in de wc-pot hangt dan is dit in ieder geval helemaal je eigen schuld. Ongewild toch slachtoffer van de traditie? Probeer ervan te genieten, uiteindelijk hebben je vrienden altijd het beste met je voor. Hoop je ;) 

Heb je geen inspiratie of laat je het organiseren van je vrijgezellenfeest liever over aan een professional ;) .. neem dan even contact met ons op!

Rock on
Marike & Rob

contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.