Hoe vind je de juiste leverancier voor jullie trouwdag?

Jullie trouwdag is goed te vergelijken met het organiseren van welk ander evenement dan ook. Het vereist geld, planning en een hoop partijen die jullie dag compleet maken, ook wel leveranciers genoemd. Maar welke leveranciers heb je nu eigenlijk nodig? Een opsomming! 

11 mei 2021

Natuurlijk beslissen jullie zelf welke leveranciers nodig zijn. Lees dit blog dus vooral met jullie eigen dag in het achterhoofd en streep weg wat jullie niet kunnen gebruiken. Controleer altijd of jullie datum nog beschikbaar is bij de diverse leveranciers. Het zou jammer zijn wanneer de locatie is geboekt (en aanbetaald) jullie favoriete fotograaf niet beschikbaar blijkt te zijn.

Trouwlocatie

Vieren jullie de dag op slechts een locatie of verplaatsen jullie naar meerdere locaties? Hoe het ook zij: wees er vroeger dan vroeg bij met het boeken van jullie favoriete locatie(s). Er wordt momenteel een stormloop aan boekingen verwacht bij de diverse trouwlocaties. De basis van de planning is het vastleggen van een datum bij de locatie(s) van jullie keuze.

Eten & drinken

Vindt jullie bruiloft plaats op een plek waar geen catering aanwezig is? Dan kan het grote proeven beginnen, want een cateraar kies je natuurlijk niet zomaar ;). Eten en drinken neemt een groot deel van je budget in beslag. Zorg er dus voor dat dit onderdeel een prioriteit wordt. Verzorgt de locatie de catering? Laat je dan goed informeren over de voorwaarden hiervan. Denk dan aan afspraken over een minimale afname van couverts of aan jullie eigen keuze in het aanbod van drank.

Juwelier

Kiezen jullie voor ringen? Dan is de verlovingsring waarschijnlijk stap 1 in jullie hele trouw-proces. Onze tip is om dezelfde juwelier aan te houden bij het kiezen van de trouwringen. Hij weet jullie maat en wellicht kan er nog iets aan de prijs gedaan worden. Altijd het proberen waard.

Stationary design

Een professioneel bureau of een bekende die handig is met photoshop: iemand maakt jullie uitnodiging. Leuk om deze te ontwerpen in het thema van jullie dag (als die er is). Aantal belangrijke punten om te vermelden:
♥ jullie namen
♥ datum
♥ tijden / programma
♥ locatie
♥ cadeautip
♥ dresscode / thema
♥ waar RSVP’en?
♥ contact voor vragen
♥ eetwensen (vega(n), allergieën)
Stationary is natuurlijk nog meer dan alleen de uitnodiging. Denk aan tafelsetting kaartjes, RSVP kaarten en bedankjes.  

Klik voor meer inspiratie

BABS

Een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, oftewel: de persoon die bevoegd is jullie in de echt te verbinden. Bij onze FAQ staat uitgelegd wat jullie opties zijn hieromtrent.

Bruiloftverzekering

Het is cruciaal om goed na te denken over het afsluiten van een verzekering, zeker in de huidige periode. Niet het meest sexy onderwerp, maar met een verzekering kunnen jullie ontspannen in de wetenschap dat wanneer er iets misgaat jullie gedekt zijn. Check wel goed je polis bij afsluiten zodat de verrassingen achterwege blijven. Bij onze FAQ staan een aantal verzekeraars benoemd.

Trouwfotograaf

Tja, wat zullen we zeggen? We hebben er een tijd geleden niet voor niks een compleet blog aan besteed. Een professionele fotograaf is echt een MUST voor iedere bruiloft. Spijt als haren op jullie beider hoofden wanneer de foto’s blurry, stom of, erger, verdwenen zijn. Check meteen onze eigen fotograaf pagina die we onlangs hebben toegevoegd. 

Huwelijksvideograaf

Een filmpje van jullie dag keer op keer terugzien? Niet gemaakt met de handycam van ome Jan. Neen, een professionele, goed belichte film die een lust voor het oog is. Geluiden en bewegend beeld brengen jullie weer helemaal terug naar het moment. Het niet inhuren van een videograaf staat hoog in de ‘hadden we hier maar beter over nagedacht’ lijst van getrouwde stellen.

Entertainment

Komen er veel kinderen op jullie bruiloft? Willen jullie je gasten vermaken met meer dan alleen jullie gelukkig gezichten? Entertainment regelen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Er zijn tig bedrijven die zich bezighouden met entertainment voor bruiloften. Ideeën? Denk aan photobooths, karaoke, een kinder-tafel of een quiz. Houd ook hier weer rekening met tijdig boeken. Zelf iets in elkaar zetten is natuurlijk ook een optie. Wed & Wild kan jullie helpen met het zoeken naar entertainment. Photobooth huren? HIER vind je enkele opties.

Props voor de photobooth

Bruiloft website

Je gasten uitnodigen, tegelijkertijd je RSVP’s beheren en ook nog je foto’s delen? Het kan allemaal met een bruiloft website en/of app. Weddamo en Onze Trouwpagina bieden er een aan. Handige tools om alles op een plek te houden en je gasten te informeren. 

Bruidstaart kunstenaar

Een mooie taart maak je niet zomaar, dat is een kunst op zich. Als je je mes niet wilt zetten in een teleurstellend ingezakt exemplaar kies je voor een professional. Het is natuurlijk altijd een optie de taart te vervangen voor simpele donuts, hartig fingerfood of kleurrijke macarons. Inspiratie nodig? Lees dan DIT

Bloemist

Houden jullie van bloemen? En vooral op jullie trouwdag? Dan is het verstandig een bloemist in te schakelen. Deze kan dan meteen in al jullie bloem gerelateerde wensen voorzien. Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor bloemen van het seizoen. Dat is duurzaam en meestal goedkoper.

Klik voor meer inspiratie

Vervoer

Dromen jullie ervan in stijl te arriveren? Dan kun je een bijzonder voertuig huren. Een auto, tandem, rijtuig met paarden of boot: alles is te huur. Zorg meteen voor een chauffeur, want dan voelt het extra luxe.

Kapper & visagist

Jullie zien er natuurlijk altijd uit om door een ringetje te halen. Toch kan een extra beetje hulp op de dag zelf geen overbodige luxe zijn. Het is immers jullie moment om te shinen. Zorg ervoor dat je een kapper / visagist vindt die goed past bij jullie stijl. Bepaal van tevoren wat je graag zou willen, dubbelcheck of het realiseerbaar is en begin vooral op tijd.

Huwelijksreis

En dan lekker met z'n tweetjes op vakantie! Reisbureaus genoeg. Locaties ook. Je kunt er natuurlijk voor kiezen lekker te gaan chillen op een mooi strand. Of misschien zijn jullie meer van de stedentrip. HIER lees je over  reizen die perfect zijn voor het avontuurlijke paar. 

Weddingplanner

Een weddingplanner neemt veel werk uit handen gedurende het planproces. Jullie kunnen je dan vooral focussen op de ‘leuke’ dingen zoals outfits kiezen en de ceremonie playlist. Een weddingplanner neemt zorgen weg en heeft een groot netwerk aan leveranciers. Vaak is een korting via hem/haar bij diverse leveranciers niet onwaarschijnlijk. Wed & Wild helpt jullie graag met de organisatie van jullie trouwdag. Wat doen wij allemaal? Lees het in dit blog! Het is meer dan je zult denken. 

Op onze website vind je onze favoriete leveranciers. Ben je zelf leverancier? Neem dan contact met ons op zodat we je ertussen kunnen zetten! Het complete leveranciers overzicht vind je HIER

Rock on!
Marike & Rob

En nu: genieten van elkaar
contact
  • marike@wow-agency.nl
  • Rijksweg Noord 50a Sittard

  • Brugmanstraat 56 Eindhoven


© WOW agency. ALL RIGHTS RESERVED.